Televizyon
06 Şub 2013 08:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

HASAN KAÇAN'DAN DİZİYE 'OSMANLI TOKADI'!

Kardeşi Metin Kaçan'ın intiharıyla sarsılan Hasan Kaçan, anlaştığı diziye daha başlamadan veda etti.

Osmanlı Tokadı dizisine Hasan Kaçan tokadı. Ünlü oyuncu başrolünde oynayacağı diziye çekimler başlamadan veda etti. TRT 1’in ocak sonunda yayınlanacağını tanıtımlarla duyurduğu dizinin çekimleri, Hasan Kaçan’ın kardeşi yazar Metin Kaçan’ın Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar etmesi nedeniyle ertelenmişti.

Çekimlere başlamayan Hasan Kaçan, kardeşi Metin Kaçan’ın acısını unutamaması nedeniyle dizide oynayamayacağını söyleyerek kadrodan ayrıldı. Tanıtımların dönmesine rağmen çekimlerin bir aydır başlayamaması nedeniyle yapımcı firmaya baskı yapan TRT, yapımcıların "Hasan Kaçan kardeşine duyduğu üzüntü nedeniyle erteleme istedi" cevabıyla karşılaşıyordu.

Ancak Metin Kaçan’ın ölümü Hasan Kaçan’ı sanılandan daha çok sarstı. Sanatçı kendisini bir türlü toparlayamayınca çekimlerde yer alamayacağının kesin bir dille iletti.

Şimdi TRT ve yapım şirketi Duka Film harıl harıl Hasan Kaçan’ın yerine oyuncu arayışına girişti. Başrol kadrosunda İsmail Hacıoğlu ve Mazhar Alanson’un yer aldığı fantastik bir komedi olan dizi; ışınlanarak zaman içinde yolculuk yapan Osmanlı yeniçerisi ’Doğan Bey’in başından geçen olayları konu alıyor. Duka Film’in yapımcılığını üstlendiği dizide; ’Doğan Bey’i Hasan Kaçan canlandıracaktı. ’Fatih Sultan Mehmed’i İsmail Hacıoğlu, ’Akşemseddin’i ise Mazhar Alanson oynayacak.