Magazin
25 Haz 2016 15:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

Harun Kolçak'ın son sağlık durumu!

Harun Kolçak’ın sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapıldı.

Prostat kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören ve 22 Haziran günü Acıbadem Maslak Hastanesi’ne sevk edilen sanatçı Harun Kolçak’ın sağlık durumu ile ilgili Başhekim Dr. Cengiz Bavbek şu açıklamayı yaptı:     

“Yapılan tetkik ve incelemelerde mevcut lokal ileri tümör zemininde gelişen enfeksiyon nedeniyle, genel durumunun bozulduğu tespit edilen ve 22 Haziran günü acil bir şekilde ameliyata alınan hastamızın sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır. Yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam etmektedir.”

HARUN KOÇAK KİMDİR?  

1955 yılında İstanbul ‘da dünyaya gelen Harun Kolçak Türk pop müziğinin önemli isimlerindendir. Aynı zamanda sinema sanatçısı Eşref Kolçak 'ın oğludur. 70 ‘li yıllarda  Saint Benoit 'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak ’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray ’la başlamıştır. 1977 'de Erkin Koray 'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır. 
Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlikdönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç ‘tan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası `nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “ Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ” veAntalya “ Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması ” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991 ’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “ Gir Kanıma ” albümü ile başarılı çıkış yakalayan Kolçak 'ın, albümlerinin çoğunda söz ve müziğin kendisine ait olması sanatçının kariyerinin güçlenmesine yol açmıştır. Kolçak, 2012 'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak ve Rock Off isimli grup kurmuştu.