CineRadar
18 Kas 2016 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Harry Potter filmlerini sevenler sinemaya!

Yine iddialı filmlerle dolu birvizyon haftasında birlikteyiz, geçtiğimiz haftalarda gösterime giren güçlü ve seyircisi bol filmler salonları işgal etmeye devam ederken rekabet kızışacak.

Bu haftanın en önemli iki seyirliğinden biri Harry Potter fanlarının bayılacağı bir iş olan, David Yates’in yönettiği ve Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell ile Ron Perlman’ın oynadığı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? adlı yapım. Asalı büyücülerin amansız savaşları ve hayal gücünün ürettiği fantastik yaratıkları izlemek hoşunuza gidiyorsa bu filme de bayılacaksınız ama artık film mi çizgi film mi izliyoruz dedirten ve eskisi kadar görkemli gözükmeyen CGI efektlerden hoşlanmayanlardansanız ortada öyle çok önemli bir iş yok. Filmi fantastik bir dedektiflik hikayesi olarak da izleyebilirsiniz. Aslına bakarsanız bazen olay örgüsünden bağımsızlaşan yaratıklarla tanışma ve kapışma kısımları filmde ne olup bittiğini çok da umursamamıza sebep oluyor.
 
Diğer güçlü gişe filmi ise Özcan Deniz’le Nurgül Yeşilçay’ı buluşturan İkinci Şans. Romantik bir drama olan İkinci Şans özellikle kadın izleyicilerin ilgisini çekecek türden bir film. Teknik açıdan temiz bir iş, kurgusu da fena değil. Ucuz gişe komedilerinden sıkılan ama yerli film arayanlar için iyi bir seyirlik.
 
Ouija’nın devam filmi Kötülüğün Başlangıcı ise korku filmlerini sevenler için tek seçenek ancak oyalayıcı bir seyirlik. Tarz ve teknik olarak yakın durması sebebiyle James Wan filmlerini sevenlerin daha da çok hoşuna gidecek.

Bu hafta bir de Adam mısın diye bir film var, gösterime giren ancak fragmanına ve afişine baktıktan sonra uzak durmaya karar verdim, bakalım seyirci ne düşünecek?
 
Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…
 
Fantastik Canavarlar: Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
 
David Yates’in yönettiği ve Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell ile Ron Perlman’ın oynadığı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (Fantastic Beasts and Where to Find Them?), 18 Kasım 2016′da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Film, 1926 yılında Newt Scamander’ın küresel çapta gezisini tamamlamasının ardından başlıyor. Newt Scamander kısa bir mola için New York’a gelir. Jacob adındaki Büyüdışı kişi ile karşılaştıklarında yanlış yerde bir büyücülük vakası gerçekleşir ve Newt Scamander’ın fantastik canavarlarından bazıları kaçarak New York’u karıştırırlar.
 
İkinci Şans
 
Özcan Deniz’in yönettiği ve Nurgül Yeşilçay, Özcan Deniz, Mesut Can Tomay ile Afra Saraçoğlu’nun oynadığı İkinci Şans, 18 Kasım 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla Avşar Film – DNZ Film tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Birbirinden taban tabana zıt iki yalnız insanın yolları kesişir. Biri matematik öğretmeni Yasemin, diğeri karizmatik gurme, Cemal. Cemal, ele avuca sığmayan, karizmatik bir adamdır. Yasemin ise geçmişte yaptığı yanlış bir seçimin yaralarını sarmaya çalışan, kalın kabukları olan, yaşayacağı her şeyi matematiksel hesaplar yaparak kararlaştıran, ürkek, korumacı bir kadındır. İkilinin ortak yanı her ikisinin de ikinci bir şansa ihtiyacı olduğudur.
 
Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı
 
Mike Flanagan’ın yönettiği ve Elizabeth Reaser, Lulu Wilson, Annalise Basso ile Henry Thomas’ın oynadığı Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (Ouija: Origin of Evil), 18 Kasım 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Los Angeles’ta bekâr bir anne olan Alice Zander, sahte ruh çağırma işini desteklemek için seanslarına yeni bir numara ekler. Merhametsiz ruh, küçük kızı Doris’i ele geçirdiğinde bu küçük aile, kızı kurtarmak ve için akla gelmez korkularla yüzleşir. Kocasının ölümünden bir buçuk yıl sonra, finansal olarak çıkmazda olan Alice, kendini 15 yaşındaki kızı Paulina ile 9 yaşındaki Doris’i tek başına yetiştirirken bulur.
 
Mezuniyet
 
Cristian Mungiu’nun yönettiği ve Adrian Titieni, Maria Victoria Dragus, Rares Andrici ile Lia Bugnar’in oynadığı Mezuniyet (Bacalaureat – Graduation), 18 Kasım 2016’da M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Romeo Aldea, Romanya’da yaşayan doktor bir babadır ve kızı Eliza 18 yaşına geldiğinde, onu yurt dışında okutma idealiyle büyütür. Eliza İngiltere’de psikoloji okumak için burs kazanır. Tek yapması gereken lise bitirme sınavlarını geçmektir. Başarılı öğrenci Eliza için sınavlar yalnızca bir formaliteden ibarettir. İlk yazılı sınavından bir önceki gün, Eliza tüm geleceğini riske atan bir saldırıya uğrar.
 
Bir Şey Değilim
 
Muharrem Özabat’ın yönettiği ve Münir Can Cindoruk, Bihter Dinçel, Ferzan Hekimoğlu ile Ahmet Saraçoğlu’nun oynadığı Bir Şey Değilim, 18 Kasım 2016′da Orak Film dağıtımıyla Abat Film tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Mahmut, genç bir tiyatro oyuncusudur. Zor günler geçirmektedir. İkinci sınıf sinema filmine çağrılır. Kötü adam karakterini oynayacaktır. Acemi de olsa oyunculuğunu gösterir. Filmin Jön’ü Mahmut’un tiyatrocu olmasını kıskanır ve kovulması için üstüne gider. Mahmut yaşayabilmek ve karnını doyurabilmek için itilip kakılmalara istemeden tepkisiz kalır. Yapımcı Azmi, kötü adam karakterini iyi adama dönüşerek yarım kalan film tamamlayacaktır.
 
Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış
 
Din Liang ile Fuyuan Liu’nun yönettiği ve Arda Kavaklıoğlu, Sinan Divrik, Oğuz Toydemir ile Galip Erdal’ın seslendirdiği animasyon film Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış (Boonie Bears: A Mystical Winter), 18 Kasım 2016’da Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Kristal Tepeler, bembeyaz karla örtülmüştür. Fırtınadan sonra gizemli bir hayvan tepelerde dolaşmaya başlar. Çok geçmeden bu gizemli hayvanın peşine düşen ödül avcıları, Kristal Tepeler’in altını üstüne getirir. Ayı Kardeşler ve Oduncu Vick, kasabalarını tehdit edenlerden kurtulmak için iş birliği mi yapacaklardır, yoksa aralarındaki kavgayı sürdürecekler midir?
 
Adam mısın!
 
Emir Khalilzateh’in yönettiği ve Ahmet Çakar, Sinan Engin, Abdülkerim Durmaz ile Ertem Şener’in oynadığı Adam mısın!, 18 Kasım 2016’da Pinema Film dağıtımıyla Filmhane Film tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Televizyon ve futbol takipçilerinin çok yakından tanıdığı futbol yorumcuları Ahmet Çakar, Sinan Engin, Abdülkerim Durmaz, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ertem Şener’i beyazcamdan beyazperdeye transfer eden filmde Beyaz Futbol ekibi bir sponsor tarafından organize edilen bir tatile davet edilirler ve hep beraber yola çıkarlar. Fakat kafa dinleyip eğlenmeyi planladıkları bu tatilde başlarına hiç beklemedikleri çeşitli tuhaf ve komik olaylar gelir.
 
MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com
 
CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.