Medya
30 Eki 2013 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

HANGİ YARIŞMANIN FORMATINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ?

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu, tartışmaların odağındaki yarışmaya format atıldığını köşesinden duyurdu..

“VELİAHT”A YOLDA FORMAT ATTILAR

ATV’nin yarışması “Veliaht”ın formatı değişti bu hafta. Daha Türkiye’de yayınlanmadan yurt dışına satılan “Veliaht”a yolda atılan bu formatın tek sebebi var, reyting…

Müziğin sekiz ünlüsünün “veliaht”ını aradığı ATV’nin yarışması yerli bir format… Dört haftadır ekranda… Yarışmayı yapan Production House’un ortakları Haluk Şirin’le Caner Erdem, “Veliaht”ın formatını şöyle anlatmıştı bana: 8 şarkıcı ve “Veliaht” adayıyla başlayacaktı yarışma… Her hafta birinci gelecek ekip finalde yarışmak üzere ayrılacak, onların yerine yenileri gelecekti. Sekiz haftada seçilecek sekiz birinci finalde yarışacaktı.

İlk hafta Niran Üsal, ikincisinde Musa Eroğlu, üçüncü haftada Rafet El Roman ve onların “Veliaht” adayları haftanın birincisi seçilerek finalist oldu.

Bu hafta baktım yarışmanın formatı değişti. Elemeler başladı ve Kubat’la “Veliaht” adayı Yiğit Mahsuni elendi. Malum; Deniz Seki, Hande Yener, Cengiz Kurtoğlu, Musa Eroğlu, Nükhet Duru, Niran Ünsal, Emre Altuğ, Kutsi, Rafet El Roman ve Kubat gibi ünlü şarkıcıların veliahtlarını aradığı yarışma henüz beklenen reytinge ulaşmadı. Daha Türkiye’de yayınlanmadan yurt dışına satılan “Veliaht”a yolda atılan bu formatın tek sebebi var, reyting.

Peki bundan sonra nasıl olacak yarışma? Haluk Şirin’den aldım bu sorunun yanıtını:
“Formatta değişiklik yaptık ve elemeleri öne aldık. Yarışmacılar beşe düştüğünde ilk üç haftanın birincileri de katılacak aramıza ve final etabı başlayacak. Adaylar üçe düştüğü hafta final yapıp, Veliaht’ı belirleyeceğiz.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN