Polemik & Kulis
27 Eki 2014 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

Hangi ünlü ekran yüzü Al Jazeera Turk'ten TRT'ye transfer oldu? (Medyaradar/Özel)

10 yıldır ekranlarda olan ünlü haber spikeri bugünden itibaren TRT TURK'te olacak.

Son olarak Al Jazeera Turk'un haber spikerliğini yapan Alper Altun, TRT yönetimiyle el sıkıştı. Altun, bugünden itibaren hafta içi her akşam saat 19:25'te 'Manşetten' isimli programı sunacak. TRT Türk'te yayınlanan Manşetten programında, gazeteciler, akademisyenler ve siyasetçilerle günün en çok konuşulan haberlerinin perde arkası aralanmaya çalışılıyor. Alper Altun, yeni kanalını paylaştığı tweet ile duyurdu,

Alper Altun kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine mühendisliği yıllarında medyaya atılan Alper Altun, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu.

Yayıncılığa radyoculukla başlayan Alper Altun, ekrana ilk kez 2004'te TGRT Haber kanalının kuruluşunda öğle haberlerini sunarak çıktı. TGRT'de Ana Haber bültenlerini de sunan Altun, 2006'da kurulan FOX'un ekran yüzü oldu. Ana Haber bülteni dışında Çalar Saat isimli sabah haberlerinin de sunuculuğunu yaptı. 2011'de Türkiye'ye adım atan Al Jazeera, erkek ekran yüzü olarak Alper Altun ile anlaştı. Al Jazeera'de sınırdan canlı bağlantılar da yapan Altun, iyi derecede İngilizce biliyor.

MEDYARADAR/ÖZEL