Gündem
05 Mar 2015 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Hangi partiden kim aday adayı oldu? İşte o gazeteciler!

2015 Genel Seçimleri için çok sayıda gazeteci milletvekili olmak için partilere aday adayı olarak başvurdu.

2015 genel seçimleri için çok sayıda gazeteci milletvekili aday adayı oldu. Medyaya yansıyan verilere göre en az 19 gazeteci ve yazar Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti), 17 gazeteci ve yazar Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ile altı gazeteci ve yazar Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) aday adayı oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) aday adayları başvuru süreci ise henüz başlamadı.

İşte milletvekili olmak isteyen gazeteciler:

HDP ADAYLIĞI İÇİN SON TARİH 5 MART

bianet yazarı Şeyhmus Diken ile gazeteci ve yazar Hasan Sancar Diyarbakır, hukukçu ve yazar Prof. Dr. Mithat Sancar Mardin, serbest gazetecilik yapan Yüksekovalı Cevat Öner Hakkari ve 20 yıl sürgünde kaldıktan sonra geçen yılın sonunda Türkiye'ye dönen Kürt gazeteci ve yazar Günay Aslan Van için HDP aday adayı oldu. Bir diğer aday ise mizah yazarı ve gazeteci Bülent Tekin.

Anadolu Ajansı İstanbul eski Bölge Müdürlerinden Bayram Yaşlıda HDP’den milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

CHP'DE 1 MART'TA SONA ERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı gazeteci Enis Berberoğlu İstanbul'dan,Tayfun Talipoğlu Aydın’dan aday adayı olacaklarını, Melda Onur ise yeniden milletvekili olmak için aday adayı olarak ön seçime gireceğini açıkladı.

CHP’ye adaylık için başvuran gazeteciler arasında Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, İstanbul'dan gazeteci Çiğdem Anad, Kent Yaşam Gazetesi sahibi Umut Veli Develi, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in danışmanı Sıtkı Dinç Çoban, gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, gazeteci Ali Öztunç, gazeteci Necdet Saraç ve Tuncay Özkan, yazar Eren Erdem de var.

Can Ataklı da CHP’den aday adaylığını açıklamıştı. Ataklı’nın yanı sıra gazeteci Ömer Yurtseven Denizli’den, Gerçek Gündem Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş İstanbul’dan, Uşak Haber Merkezi Editörü Nurullah Çavuşoğlu Uşak’tan ve VTV-Radyo Box Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Oruçoğlu Antalya’dan CHP milletvekili aday adayı oldu.

CHP'de, 85 seçim çevresinin 55'inde ön seçim kararı alınmıştı. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek ön seçim 29 Mart'ta yapılacak.

AK PARTİ'DE 20 ŞUBAT'TA BAŞVURULAR BİTTİ

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Gazeteci Nuray Başaran AKP’den aday adayı oldu. Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk AKP'den Sakarya Milletvekili Aday adayı olurken, Yenişafak yazarı Markar Esayan, Türkiye gazetesi yazarı Rahim Er, gazeteci ve yazar Muhsin Kızılkaya, Star Gazetesi yazarı Resul Kurt, gazeteci Halime Kökçe, gazeteci yazar Hüseyin Yayman, Eski TGRT Genel Müdürü Yavuz Özgün, "Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Recep Tayyip Erdoğan" kitabının yazarı Nuri Elibol, gazeteci Özgür Ulupınar ile gazeteci Bilal Çetin de aday adayı olan gazetecilerden.

Basın İlan Kurumu eski Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar Samsun aday adayı oldu. Gazeteci, yazar ve akademisyen Mustafa Canbey Balıkesir’den, Tutku Radyo Haber Müdürü Salih Geçken Van’dan, gazeteci Cennet Cankılıç Bursa’dan, Anadolu Ajansı Türkiye Teşkilatları Sorumlusu Şaban Işık Çorum’dan ve Yeditepe İstanbul Gazetesi İmtiyaz Sahibi Saki Akyüz Erzurum’dan aday adayı olduklarını açıkladı.

MHP’de ise aday adaylığı başvuru süreci 12 Mart’ta başlayacak, 18 Mart’a kadar sürecek.