Polemik & Kulis
11 Kas 2017 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:15

Hangi Aydınlık yazarı gazeteye veda etti?

Aydınlık yazarı gazetesinden ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç, Aydınlık gazetesinden ayrıldı. Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Mehmet Faraç, gazeteden ayrılmasına ilişkin konuştu.

Aydınlık gazetesi konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, konunun gazete tarafından ekonomik sebeplerle açıklandığı öğrenildi.

Mehmet Faraç’ın Odatv’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çok mesaj- mail alıyorum. Okur farkında, olay yalnızca eziyete dönüşen ekonomik baskılar değil, son dönemde gazeteye uymayan üç dört yazımı dün akşamdan beri bana da gönderiyorlar. Eklenecek en özel konu o yazılar; Adalet yürüyüşüne destek, Akşener röportajı ve Vatan Partililerin suskunluğunu eleştiren bu yazılar ayrılığı dayatmada çok büyük etken oldu. Oraya çok emek verdim ve karşılığında ne yazık ki bezdirme!.. 10 Kasım’da bir zorunlu ayrılış ve Aydınlık’ın bu hale getirilmesi çok üzücü. Üstelik okurlar bu tasfiyenin olacağı konusunda sosyal medyada çok paylaşım yaptılar. Bana da maille uyarıda bulunmuşlardı. Sevgili okurlara 7 yıl içindeki destekleri için teşekkür ediyorum.

Gazete ve arkasındaki irade bana yapılan eziyetten haberdar. Onlarca kez anlattım, uyardım ne yazık ki bu sonucu dayattılar. Aydınlığın logosundaki emek sloganına sahip çıkmaması kahredici. Aydılık’a zarar veriyorlar.”

BİR AÇIKLAMA DA SOSYAL MEDYADAN

Mehmet Faraç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aydınlık’tan ayrılışını şöyle açıkladı:

“ÖNEMLİ DUYURU;

AYDINLIK GAZETESİNDEN AYRILMAYA ZORLANDIĞIM İÇİN BUGÜNDEN İTİBAREN YAZILARIMI OKUYAMAYACAKSINIZ...

Beni takip eden, okuyan tüm dostlara Aydınlıkta yazdığım sürece verdikleri destek ve ilgileri için çok teşekkürler... Hoşçakalın...

Logosundaki “emek” ilkesine yakışmayan koşulların dayatılmasını kabul etmediğim için Aydınlık gazetesinde çalışma olanağı bırakılmadı. Kubilay’ı yazdığı için Cumhuriyet’ten atılan bir gazetecinin, Atatürk’ü anlattığı 10 Kasım günü Aydınlık’tan ayrılmaya zorlanması çok ilginç rastlantı!”