Medya
30 Tem 2014 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

Hanefi Avcı'dan yeni kitap!

İlk kitabı sonrasında 3 Yıl 8 Ay cezavinde kalan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya, yazmakta olduğu yeni kitabından alacağı telifin yarısını peşin ödeyen yayıncılar bile çıktı.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 2009 yılında "Haliç'te Yaşayan Simonlar - Dün Devlet, Bugün Cemaat" adlı bir kitap kaleme almıştı.

Yayımlandığı gün bomba etkisi yapan kitap yaklaşık 600 bin civarında sattı.

Hanefi Avcı kitabında uzun yıllar bir arada yaşadığı, beraber çalıştığı Cemaatçi polislerin usulsüz bir şekilde herkesi dinlediğini, kanunsuz bir yapılanma içine girdiğini, hatta hükümeti bile dinleyip onun aleyhine çalıştığını ileri sürmüştü.

KİTAP YÜZÜNDEN 3 YIL 8 AY HAPİS

Avcı, kitabın yayımlanmasından bir kaç gün sonra, Devrimci Karargah örgütü davası kapsamında göz altına alındı, tutuklandı, yargılandı ve 3 yıl 8 ay cezaevinde yattı.

Avcı, günlerce konuşulan, 600 bini bandrollü, bir o kadarı da korsan satılan kitabından 2 milyon 250 bin lira civarında telif kazanmıştı.

CEZAEVİ ANILARINI YAZIYOR

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugün köşesinde "Duyduğuma göre Avcı, hapishane anılarını yazmaya başladı."

Eyüboğlu köşesinde Avcı'nın yeni kitabı için ilginç bilgiler verdi:

"İlk kitabı hem kendisine hem yayıncısına iyi para kazandırdı ya, yayıncılar yazacağı kitabı yayınlamanın peşine düştü.

Öyle ki Avcı'ya, kitaptan alacağı telifin yarısını peşin ödeyen yayıncılar bile çıktı.

Bakalım Avcı'nın bu kitabı da "Haliç'te Yaşayan Simonlar" gibi yankı uyandıracak ve kendisine ilki gibi para kazandıracak ya da yine başını belaya sokacak mı?"