Gündem
25 Nis 2015 10:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

Hanefi Avcı'dan Gülen'i kızdıracak Stalin benzetmesi

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Gülen Cemaatini anlattığı ikinci kitabında ‘Cemaat’in İflası / Hoca’nın Ayağının Kaydığı Yer’ konuşulmaya devam ediyor.

Gülen’in Yargı’yı bir silah gibi kullandığını yazan Avcı, “Stalin bile muhaliflerini temizlemek için yargıyı bu kadar etkin kullanmadı” dedi.

Haliç’te Yaşayan Simonlar kitabıyla Türkiye’deki paralel devlet yapılanmasının ifşa eden ilk isim olan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ‘Cemaat’in İflası / Hoca’nın Ayağının Kaydığı Yer’ adlı ikinci kitabıyla bir kez daha gündemde. Star gazetesinden Gülden Kılıç imzasıyla yer alan haberde kitaptan ilginç ayrıntılar aktarıldı.

CHP VE MHP'LİLERİN KASETLERİ VAR

Avcı, kitabında 2011-2012 yıları arasındaki özel Yetkili Mahkemelerde yürütülen tüm soruşturmaların cemaatin denetimi altında yürütüldüğünü anlattı. Şike, KCK, Cüppeli Ahmet Hoca ve benzeri davalar cemaatin istekleri doğrultusunda kararlar verildiğini kaydeden Avcı,” Hatta Gülen nasıl istiyorsa öyle karar veriliyordu, tutuklama istiyorsa tutuklama, hüküm istiyorsa hüküm, beraat istiyorsa beraattı” şeklinde ifade etti.

SON NOKTA 17 ARALIK'TI

HSYK, Yargı, Emniyet’in ardından Cemaatin ele geçirdiği Yargıtay’ın en güçlü silah haline geldiğini belirten Avcı, “Cemaatin en büyük silahı, yargının aslında varabileceği son nokta 17 Aralık’tı” iddiasında bulundu.

ÖNCE ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER SONRA...

Avcı, Stalin’in bile muhaliflerini temizlemede yargıyı bu kadar etkin kullanmadığını savundu. Özel Yetkili Mahkemeler aracılığıyla her istediğini yapacağını fark eden Cemaat’in, akabinde HSYK ve Yargıtay’ı hedef aldığını yazdı. Cemaatin yargı sistemini bozarak hakimiyet altına aldığını kaydeden Avcı, “Gülen, HSYK ve Yargıtay’ı da bozup hakimiyet kazandıktan sonra operasyon için düğmeye bastı” görüşünü dile getirdi.