Gündem
22 Mayıs 2015 16:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

'Haklı Kadın'lar ayrımcılığa karşı durmak için buluştu

Haklı Kadın Platformu,Kadınlar İçin Tek Ses’ organizasyonunda bir araya geldi.

Haklı Kadın Platformu, kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip olması amacıyla, kadın milletvekilleri ve adaylarının yanı sıra sivil toplum örgütleri, iş dünyası temsilcileri ve konuyla ilgili kanaat önderlerini bugün sabah İstanbul Kongre Merkezi’nde ‘Kadınlar İçin Tek Ses’ organizasyonunda bir araya getirdi.

Haklı Kadın Platformu Kurucu Üyesi, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın ev sahipliğinde, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryum Salonu’nda düzenlenen buluşmada, partilerin kadın milletvekilleri ve milletvekili adayları, kadın erkek eşitsizliğini ve Türkiye’de kadına karşı her türlü ayırımcılığı kadın dayanışmasıyla yok etmek için çözüm yolları arandı.

Organizasyona, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Ayşe Arman, Yonca Evcimik, Meltem Cumbul, Elif Dürüst, CHP, MHP, HDP’nin bazı miletvekilleri, milletvekili adayları, STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu siyaset, iş, sanat ve medya dünyasından birçok isim katıldı.

Haklı Kadın Platformu kurucusu Vuslat Doğan Sabancı, buluşmanın açılış konuşmasında şunları söyledi:     




AŞURE’NİN FARKLI BİR HİKAYESİ VAR

Vuslat Doğan Sabancı, konuşmasında “Salona girerken hepinizin yanında küçük aşureler gördük. Tadını da çok sevdiğim aşurenin farklı bir hikayesi var. Ankara’da iş bulan fakat işe girebilmek için bir ikamet adresi arayan bir kız annesini arıyor ve durumunu anlatıyor. Annesi ‘Bana bırak’ diyor ve mutfağa girip güzel bir aşure pişiriyor. Sonra tepsiyi aldığı gibi yola koyuluyor. Bütün komşularını birer birer geziyor, aşure ikram ediyor. Hepsiyle de konuşuyor. Günün sonunda 7’inci kapıda öğreniyor ki çok sevdiği komşusunun çok cömert bir akrabası Ankara’da boş, kızına kullandırabileceği bir iş yeri var ve ‘Bu adresi kullanabilirsin’ diyor. Annesi coşku içinde arayıp kızına adresi veriyor. Annelerin geninde yüzyıllardır olan bir şey, anne ilişki, bağlar ve samimiyetle çözüyor hikayeyi. Tek başına da çözmüyor, komşu kadınlar da var. Karşılıksız tereddüt etmeden vermek, yardım etmek adına komşu kadınlar da var. Dünya üzerindeki bütün kadınlar ama özellikle bu topraklardaki kadınlar, bunu uzun yıllardır biliyor. Bildiğimiz; ilişki kurma, bağ kurma ve bunun üzerine koyduğumuz koşulsuz yardım etme sanatı. “ dedi.