Gündem
26 Mayıs 2017 14:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Hakan Uzan Vertu'yu satın aldı! Ferrari fiyatına telefon satacak!

Lüks telefon markası Vertu`yu satın alan Hakan Uzan tanesi 1.3 milyon TL`den telefon satacak.

Ürettiği lüks telefonlar ile adını duyuran Vertu, geçtiğimiz mart ayında işadamı Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı. Teknoloji sektöründe ve Türkiye’de büyük ses getiren satın almanın ardından, Vertu çok ses getirecek yeni modelini duyurdu. Hakan Uzan’ın satın aldığı şirket, 2 ay bir sürenin ardından 360 bin dolar fiyat etiketine sahip olan Vertu Signature Cobra Limited Edition modelini satışa sundu.

Vertu’nun bugüne kadar ürettiği en pahalı telefon modeli olan Signature Cobra, bildiğimiz akıllı telefonlardan değil. Telefonun bu kadar pahalı olmasının nedeni üzerinde kullanılan mücevherler. Adından da anlaşılacağı gibi kobra yılanı şeklinde tasarlanmış mücevherlerle kaplı telefonun üzerinde 439 tane yakut var. Telefon üzerindeki kobra figürünün gözleri ise  yeşil renkte 2 zümrüt taşla süslenmiş.



Telefonu bu kadar pahalı yapan bir diğer neden ise mücevherlerin, ünlü Fransız mücevher evi Boucheron’a ait olması. Fransız mücevher evi Boucheron, aralarında kralların, kraliçelerin ve sultanların olduğu 2 binden fazla soyluya taç üreten dünyaca ünlü bir marka. Taşların bu markadan satın alınması da telefonun fiyatını artıran ayrı bir etken.



Şu anda sadece Çin’de satışa sunulacak olan Vertu Signature Cobra Limited Edition, sadece 8 adet üretildi. Telefon, satın alanlara özel helikopterle teslim edilecek.