CineRadar
09 Kas 2018 09:44 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:58

Efsane film Suspiria yine korkutacak!

Bu hafta gösterime giren tüm filmlerin bilgileri, Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizde... Korku, komedi, gençlik heyecanları ve zombi Naziler! Bu filmlerden biri mutlaka sizin için!

Bu haftanın ağır topları, Murat Şeker'in çektiği başarılı komedi serisi Çakallarla Dans'ın 5. filmi ve kült korku filmi Suspiria'nın yeniden çevrimi... Murat Şeker, serinin takipöilerini yine mutlu etmeyi başarıyor ancak Suspiria tam bir soru işareti! Basın gösterimi yapılmayan filme dışardan yapılan eleştiriler pek iç açıcı değil. Dario Argento'nun vizyonunun harcandığı yönünde pek çok kritik okudum. Yine de en güzeli izledikten sonra fikir belirtmek olacaktır.

SUSPIRIA
 
Luca Guadagnino’nun yönettiği ve Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloe Grace Moretz ile Mia Goth’in oynadığı Suspiria, 09 Kasım 2018’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Dünyaca ünlü bir dans akademisine kabul edilmenin mutluluğunu yaşayan Susie akademinin sanat yönetmeni Madam Blanc’ın gözetimi altında dans eğitimine devam etmektedir. Kısa bir süre içerisinde art arda yaşanan esrarengiz kaybolmalar ve kanlı cinayetlerle beraber Susie, akademinin saklı bir geçmişi olduğunu anlar. Bu ölümlerin ardında sapık bir katil mi, yoksa doğaüstü güçler mi vardır? Daha da önemlisi, sıra Susie’ye mi gelmiştir?
 
ÇAKALLARLA DANS 5
 
Murat Şeker’in yönettiği ve Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar ile Murat Akkoyunlu’nun oynadığı Çakallarla Dans 5, 08 Kasım 2018’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla SugarWorkz Film – TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Çakallar birbirlerine 100 metre uzak kalma şartıyla tahliye olurlar. Bu yasağı delmek isterken Kayınço Gökhan’ın yıllar önce tek gecelik ilişkisinden çocuğu olduğu ortaya çıkar. Kızı Leyla, züppe bir çocuk olan Sinan’la birliktedir. Gökhan, bunu gururuna yediremez. Sinan’la kızı Leyla’yı ayırmanın yollarını aramaya başlar. Ancak bunu tek başına yapması imkansızdır. Mecburen Çakallar konuyu ele alır.
 
OVERLORD OPERASYONU
 
Julius Avery’nin yönettiği ve Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier ile Pilou Asbæk’in oynadığı Overlord Operasyonu (Overlord), 09 Kasım 2018’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Normandiya Çıkarması’na saatler kala Amerikan paraşütçü askerlerden oluşan bir ekip Nazi işgali altındaki Fransa’ya indirilir. Garnizon olarak kullanılan bir kilisenin üzerindeki radyo vericisini yok etmekle görevlendirilen Amerikan askerleri, kilisenin duvarlarını aşmak ve kuleyi yıkmak üzere genç bir Fransız köylüsüyle güçlerini birleştirirler. Fakat kilisenin altındaki Nazi laboratuvarında dünyada benzeri olmayan düşmanlarla karşı karşıya gelirler.
 
BATLIR
 
Stare Yıldırım’ın yönettiği ve Can Sipahi, Merve Dizdar, Erkan Taşdöğen ile Sinan Çalışkanoğlu’nun oynadığı Batlır, 09 Kasım 2018’de Bir Film dağıtımıyla Stare Films tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Batlır, doğuştan büyük bir kafaya sahip olan bir gençtir. Ailesi O’na Bahtlı adını vermek istese de nüfusa Batlır olarak kaydedilir. Zor bir çocukluk geçiren Batlır, bu sorundan kurtulmak ister. Bunun için ameliyat olması gerekir ancak ameliyat oldukça risklidir. Üstelik ameliyat için bir milyon liraya ihtiyacı vardır. Hayatını değiştirmeyi kafasına koyan Batlır, her şeyi göze alıp parayı bulmak için bilgi yarışmasına katılmaya karar verir.
 
CINDERELLA
 
Lynne Southerland’ın yönettiği ve Kirsten Day ile Stephanie Sanditz’in seslendirdiği animasyon film Cinderella (Cinderella and Secret Prince), 09 Kasım 2018’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Cinderella kötü kalpli üvey annesi ve üvey kız kardeşleriyle yaşamaktadır. Kraliyet balosu günü geldiğinde fare arkadaşlarının yardımıyla yaşadığı bodrum katından çıkmayı başarır. Baloda güzel vakit geçirmeyi planlayan Cinderalla büyük sırrı keşfeder. Gerçek prens bir fareye dönüştürülmüştür. Prensi kurtarmak için harekete geçen Cinderella ve arkadaşları, bu yolda heyecan dolu bir macera yaşayacaktır.
 
CAMERON POST’A TERS TERAPİ
 
Desiree Akhavan’ın yönettiği ve Chloe Grace Moretz, Sasha Lane, John Gallagher Jr. ile Quinn Shephard’ın oynadığı Cameron Post’a Ters Terapi (The Miseducation of Cameron Post), 09 Kasım 2018’de Kurmaca Film dağıtımıyla Paz Film tarafından vizyona çıkarıldı.


 
Kimliğine ve kişiliğine sahip çıkan ergen bir kızı anlatan dokunaklı ve samimi bu filme adını veren Cameron Post, lisede herkesin gıpta ile baktığı sevimli ve güzel bir kızdır. Cameron sınıfından bir kıza aşık olur ve bunun üzerine zorla bir “dönüştürme terapisi” merkezine yollanır. Disiplin ve ahlâk gibi yöntemlerin uygulandığı bu tuhaf merkezde Cameron yeni arkadaşlar edinir.
 
MURAT TOLGA ŞEN – murattolga@gmail.com
 
CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri ve fotoğraflar Sadibey.com sitesinden alınmıştır.