Medya
21 Eyl 2018 09:54 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:52

Habertürk yazarından olay Fallıng Star yorumu! Akım derken mesele .... oldu!

Türkiye'de Seda Sayan'ın verdiği pozla başlayan falling star akımına dair Habertürk yazarı Sevilay Yılman'dan ilginç bir yorum geldi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Seda Sayan'ın bu pozunu komiklik yapmak için verdiğini düşündüğünü ve kahkahalarla güldüğünü fakat Sayan'ın başlattığı bu akımın sonrasında manyaklık halini aldığını söyledi.

Bu akıma uyanlardan fotoğrafları köşesinde paylaşan Yılman, "Özetle… Tamamen bir özenti ile başlayan ve saçma sapan bir noktaya evrilen #faillingstars modası - tamamını yazamayacağım, terbiyem elvermediği için- eskilerin esasında başka bir manada kullandıkları ama düşündüğünüzde bugüne çok uygun düşen; “Akım derken … oldu“ sözünü hatırlattı…" ifadelerini kullandı.

İşte Yılman'ın "Pardon ama “Akım derken mesele ....oldu!” başlıklı o yazısı:

Sosyal medyada son dönemde yeni bir akım başladı. Falling star (düşen yıldızlar) adı verilen bu akımda, kendilerini garip bir biçimde yere atan insanlar var.

Yurt dışında başlayan bu akımın Türkiye’deki öncüsü ise Seda Sayan oldu. #fallingstars etiketi ile kullandığı fotoğrafında Seda Hanım, bir market ya da lokanta gibi bir yerin önünde, ellerinde poşetler filan yerde sürünür bir poz vermişti.

Yalan yok ilk gördüğümde kahkahalarla gülmüş ve Seda Sayan’ın komiklik yapmaya çalıştığını düşünmüştüm.



Ancak artık gülemiyorum çünkü Seda Sayan’ın başlattığı bu; "Düşen yıldızlar pozu" akımı bir manyaklık halini aldı.

Niye bilmiyorum özellikle kadınların bu akıma ilgisi büyük oldu. Örtülü, örtüsüz binlerce kadın Seda Ablalarının peşinden gidip, kendilerini yere atıp, garip sürünür pozlu fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyorlar ve bunu da ne için yapıyorlar bilmiyorlar.



Özetle… Tamamen bir özenti ile başlayan ve saçma sapan bir noktaya evrilen #faillingstars modası - tamamını yazamayacağım, terbiyem elvermediği için- eskilerin esasında başka bir manada kullandıkları ama düşündüğünüzde bugüne çok uygun düşen; “Akım derken … oldu“ sözünü hatırlattı…



Kendileri paylaştığı için sosyal medyada benim de paylaşmamın bir mahzuru yok diye düşünüyorum ve başta Seda Sayan olmak üzere, onun ardından “Düşen yıldızlar pozu”nu verenlerden benim için favori olanların birkaçını paylaşıyorum ve onlar için şöyle diyorum; “Allah size akıl versin!”