Polemik & Kulis
13 Eyl 2017 11:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:07

Habertürk TV'ye çifte transfer! Birand'ın talebeleri 'Ajanda'da buluştu! (Medyaradar/Özel)

Habertürk'te bugüne kadar Benan Kepsutlu’nun hazırlayıp sunduğu Ajanda programının kadrosuna iki güçlü isim katıldı.

Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32.Gün programının genel yayın yönetmeni ve CNN Türk’te yayınlanan “Biliyor musunuz?” adlı haber belgesel programının yapımcısı Utku Başar bundan böyle Habertürk’te yayınlanan Ajanda programını deneyimli gazeteci Benan Kepsutlu ile hazırlayacak.

Programa katılan bir diğer isim de Kanal 24’te pek çok özel habere imza atan başarılı muhabir Okan Ateş. Ateş de Mehmet Ali Birand yönetimindeki Kanal D Haber’de uzun süre görev almıştı. Bundan böyle Ajanda programında muhabir olarak görev yapacak.

Böylelikle, usta gazeteci Birand’ın “Türkiye’nin Christiane Amanpour’u” dediği Benan Kepsutlu ile birlikte, aynı ekolden gelen haberciler tekrar biraraya gelecek.



Utku Başar kimdir?

Lisans ve yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı. Bu sırada Mehmet Ali Birand ile tanıştı ve onun teklifiyle mesleğe başladı. Önce Birand’ın yaptığı belgesellerde çalıştı sonra CNN TÜRK Dış Haber Servisi’ne girdi. CNN TÜRK’te Junior iken freelancer olarak CNN Int. ile birlikte birçok uluslararası yayın kuruluşu için çalıştı. 2004’te muhabir olarak 32.Gün kadrosuna katıldı. 32.Gün’ün yapım şirketi olan Birand Yapım tarafından gerçekleştirilen onlarca program, belgesel ve tanıtım filmi için editörlükten metin yazarlığına, prodüktörlükten genel koordinatörlüğe kadar birçok görev üstlendi. 32. Gün'ün internetteki haber sitesinin yayın yönetmenliğini yaptı. Utku Başar, 2013 yılına kadar 32. Gün’ün genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2013- 2016 arasında Cnn Türk'te yayınlanan "Biliyor musunuz?" adlı haber-belgesel programını hazırladı ve sundu. cnnturk.com'da köşe yazıları yazdı. Bu sırada ulusal ve uluslararası birçok firmanın pazarlama iletişimi danışmanlıklarını yürüttü.  Tanıtım ve reklam filmleri çekti. Ulusal TV kanallarına yayın danışmanlığı yaparken bir yandan da dijital yayıncılık ve pazarlama alanında danışmanlık yaptı. 2016 yılında Maya Vakfı'nın Suriyeli çocuklar için gerçekleştirdiği operasyonların başına geçti. Utku Başar bundan böyle Habertürk ekranlarında bugüne kadar Benan Kepsutlu’nun hazırlayıp sunduğu programı, Kepsutlu’yla birlikte hazırlayacak.



Okan Ateş kimdir?

Basın sektörüne 16 yaşındayken başlayan Okan Ateş, 2010 yılında SKY Türk'te yayınlanan "Empati TV" programında yardımcı yönetmenlik yaptı. Ardından Kanal D Haber'de staja başlayan ve Mehmet Ali Birand'ın isteğiyle Kanal D Haber’de kalan Ateş, 1 yıl İstanbul istihbarat masası 1 yıl da yurt haber masasında çalıştı. 2013 yılında GSTV'ye muhabir olarak giden Ateş, aynı kanalda ana haber ve birçok programı sundu, 2015 Eylül ayında GSTV’den istifa etti. Daha sonra Sporx.com ve Radyospor'da çalışan Okan Ateş, 2016 Mayıs ayında 24TV Haber Merkezi'ne muhabir olarak transfer oldu. Yaklaşık 1.5 yıl içinde birçok özel habere imza atan ve ödüller alan genç isim artık Habertürk'te Benan Kepsutlu’nun hazırlayıp sunduğu Ajanda programında görev alacak.



MEDYARADAR/ÖZEL