Gündem
07 Tem 2018 23:40 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:44

Habertürk Program Koordinatörü Eren Eğilmez'in acı kaybı!

Habertürk TV Haber Programları Koordinatörü Eren Eğilmez’in annesi Ayfer Eğilmez vefat etti

Habertürk TV Programları Koordinatörü Eren Eğilmez'in annesi Ayfer Eğilmez'in cenazesi bugün Şakirin Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1948 doğumlu kimya yüksek mühendisi Eğilmez, Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nden (MTA) emekli olduktan sonra uzun yıllar Petrol İş Sendikası’nın Araştırma bölümünde çalıştı.

TMMOB yönetim kurulu üyeliği, Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi (KİGEM) kuruculuğu, soL Meclis üyeliği yapan Eğilmez, tüm yaşamı boyunca emekten yana tavır aldı, emekçilerin mücadelesinin içinde oldu. Kamucu kimliğiyle hem Petrol İş’teki çalışmaları hem de KİGEM başta olmak üzere yöneticisi, üyesi olduğu diğer kurumlarda 1990’lı ve 2000’li yıllarda özelleştirme karşıtı çalışmalara, raporlara önemli katkılarda bulundu.

Annesinin ölümü nedeniyle Twitter adresinden duygusal bir paylaşım yapan Eren Eğilmez, “’Ayfer Abla’nın oğlu olmanın gururunu ömrüm boyunca taşıyacağım. Halkı için karşılıksız mücadele etmeyi hayat felsefesi olarak benimsemiş, tavizsiz, güçlü bir kadındı. Ona layık olmak taşıması ağır bir sorumluluk. Dilerim seni utandırmam. Hoşçakal sevgili annem, dostum, yoldaşım!” ifadelerini kullandı.