Gündem
29 Mayıs 2017 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Habertürk muhabirine zabıtadan çirkin saldırı!

Bir işportacıya kaba bir şekilde müdahale eden Üsküdar Belediyesi zabıtalarını görüntüleyen Habertürk muhabiri Leyla Ünal, saldırıya uğradı.

Yaşlı bir işportacıya kaba bir şekilde müdahale eden zabıtaları uyaran Habertürk muhabiri Leyla Ünal, zabıtaların kendisine sarf ettiği sözler nedeniyle şikayet etmek için gittiği zabıta noktasında, darp edildi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, olay, dün Üsküdar, Mimarsinan Mahallesi Kassam Çeşme Sokak’ta meydana geldi. Üsküdar Belediyesi zabıtaları, yaşlı bir işportacıya kaba bir şekilde müdahale ederken, kendilerini uyaran muhabirimiz Leyla Ünal ve vatandaşlara da “Size de müdahale edeyim mi?” şeklinde karşılık verdi.



Ünal, şikâyette bulunmak için gittiği zabıta noktasında ise darp edildi. Olay yerinden ayrılarak darp raporu alan Leyla Ünal, Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi’nde zabıtalardan şikâyetçi oldu. Ünal ifadesinde, zabıta noktasında yaşananları şöyle anlattı:

“Alay ederek kim olduğumu sorunca gazeteci olduğumu söyleyerek isimlerini sordum. ‘Defol git. Başlarım sana’ dedi. Ben de isimlerini vermedikleri için cep telefonumla fotoğrafını çektim.” Amirin yanında bulunan başka bir zabıta memurunun kendisini itekleyerek tehdit ve küfrettiğini belirten Ünal, “Gazeteci olduğumu söyleyip basın kartımı çıkardım. Kartımı da kırdılar. Kolumu büküp ‘Değil basın kartı, kim olursan ol, seni tekme tokat döveriz’ deyip küfrettiler” ifadesini kullandı.



Polis, zabıtalar hakkında, “kasten yaralama” ve “hakaret” suçundan işlem başlattı.