Reklam PR
13 Tem 2017 17:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:59

Habertürk köşe yazarıydı! Hangi ajansın liderliğini yapacak? (Medyaradar/Özel)

Habertürk'te köşe yazarlığının ardından iletişim sektörüne geçiş yapan ismin yeni adresi belli oldu.

1999 yılında Leo Burnett tarafından kurulan Leo PR’ın liderliğine deneyimli iletişimci Artanç Savaş getirildi. Savaş, yeni rolünde Publicis One Türkiye Kreatiften Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Özlem Öğüt’e raporlayacak.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayan Artanç Savaş, ardından Galatasaray Üniversitesi’nde Avrupa Birliği üzerine yüksek lisans yaptı. Savaş, bu dönemde 10’u aşkın ülkede siyaset bilimi, kriz yönetimi, arabuluculuk ve insan hakları konularında eğitim programlarına katıldı.

Gazeteciliğe Sabah Gazetesi Dış Haberler Servisi’nde başlayan Savaş, daha sonra aynı gazetenin Haber Merkezi’nde editörlük, Ek Yayınlar Servisi’nde yöneticilik ve köşe yazarlığı yaptı. Kariyerine Haberturk.com’da köşe yazarı olarak devam eden Savaş, ardından iletişim sektörüne geçiş yaptı.

İngiltere merkezli global iletişim danışmanlığı ajansı Grayling’de görev yapan Savaş, hızlı tüketim, finans, teknoloji, turizm ve perakende başta olmak üzere farklı sektörlerde birçok markaya stratejik iletişim danışmanlığı hizmeti sundu. Savaş, son olarak Grayling’in Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinden sorumlu Müşteri Grubu Direktörü olarak global markaların iletişim ve sosyal medya stratejilerinden sorumluydu.



MEDYARADAR/ÖZEL