Polemik & Kulis
04 Ağu 2017 09:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

‘Haberciler Platformu’ kuruldu! Yönetim hangi isimlerden oluştu? (Medyaradar/Özel)

Platform, sahada çalışan habercilerin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapacak.

İstanbul’da aktif olarak çalışan muhabir, kameraman ve editörler bir araya gelip  “Haberciler Platformu” kurdu. Platform, sahada çalışan  habercilerin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapacak.

Haberi ilk onlar duyar, ilk bilgileri her zaman okuyucu ve izleyiciler onlardan öğrenir. İsimleri haberdeki imzadan ibarettir...İşte haberin olduğu her noktada olan haberin gerçek kahramanları sahada çalışan gazeteci ve televizyoncular bir platform çatısında buluşuyor.

Muhabirler, foto muhabirleri, haber kameramanları ve editörler bir araya gelip ‘Haberciler Platformu’nu kurdu. Sahada çalışan habercilerin, mesleki sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapacak platform, ayrıca, habercilerin haber alma hakkı ihlal edildiğinde ve mesleklerini icra edememe durumunda ilgili kurumlarla görüşüp sorunların çözülmesine katkı sağlayacak. Platform,  haberi ve haberin emektarlarını anlatan etkinlikler düzenleyerek kamuoyu duyarlılığı da oluşturacak.

YÖNETİM BAŞARILI İSİMLERE EMANET

Haberciler Platformu yönetimi mesleklerinde başarılı gazeteci ve televizyonculara emanet.

Platformun yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan:  Müslim Sarıyar

Başkan Yardımcıları:  Ali Ekber Karaçam, Safiye Gören

Genel Sekreter:  Mehmet Altunışık

Mali Sekreter : Barış Sözal

Sözcü:  Eyüp Serbest

Koordinatör:  Gökhan Karakaş

Yönetim Kurulu üyeleri: Murat Karataş, Fatih Erener, Cem Tekel, Ercan Sarıkaya, Turgut Erat, Osman Örsal, Burcu Purtul, Levent Albayrak. Platformun denetleme kurulunda ise, Ali Acar, Deniz Ayas, Ezgi Çapa, Oktay Yıldırım