Televizyon
06 Mar 2012 16:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

VE ARŞİVLER AÇILDI ERMENİ GERÇEĞİ DİZİ OLUYOR! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Ermeni gerçeği televizyon dizisi oluyor.

Büyük Oyun, yüzyıllardır Ermenilerin nasıl kullanıldığını bir dönemin kısa bir
kesitinde anlatan bir dizi..

Büyük Oyun, Rus ve Ermeni mezalimini en derinden yaşayan, o acıları hala yüreğinde
hisseden ama kin ve nefret duygularından arınmış memleketimin, Erzurum’un sıcak
insanlarına adanmış bir dizi…

Büyük Oyun; “HELİKOPTER DÜŞTÜ” kitabıyla da tanıdığımız usta senarist ve yönetmen Mustafa Şahin’in proje tasarımını gerçekleştirip senaryosunu yazdığı,danışmanları arasında akademisyen ve yazar, Yrd. Doç. Dr. Recep Karakaya,Osmanlı Arşivleri Uzmanı araştırmacı yazar Orhan Sakin, akademisyen yazar Talat Uzunyaylalı ve yazar Eşref Özoltulular gibi önemli isimlerin yer aldığı,müziklerini; bir çok sinema, belgesel ve dizi müziklerine imza atan, grup olarak hazırladıkları "KAVALNAME" adlı etnik müzik albümü ile 2011 yılında Amerika’da düzenlenen Enstrumantel Film Müzikleri kategorisinde Dünya birinciliğini alan Ali Akakça’nın yaptığı, “SİHİRLİFİLM PRODÜKSİYON” Sevinç Gül Akdere’nin yapımcılığını üstlendiği dev bir Prodüksiyon.

Ermeni meselesini, nasıl çıktığını, neler yaşandığını gerçek belgelere dayanarak senaryolaştırdığını söyleyen senarist ve yönetmen Mustafa Şahin; yaşananları önce kendi halkımıza, sonra da dünyaya, doğru olarak anlatmak lazımdı.Bu proje o anlamda büyük bir misyon üstleniyor. Amacımız kin ve nefret tohumları ekmek, halkları birbirine düşürmek değil. İki tarafında hataları olmuştur.Bu dizi ile herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesini arzulamaktayım.Hiç konuşmuyoruz, tartışmıyoruz.Mesele kimin haklı olmasından, öte her şeyin konuşulup, tartışılıp doğru bilinmesidir" diyor.

Büyük Oyun dizisinin, dünya kamuoyunda büyük ses getirecek bir proje olduğunu söyleyen yapımcı Sevinç Gül Akdere ise; Sultan 2. Abdülhamit’e suikast, Osmanlı Bankası baskını ve İstanbul ayaklanması, gibi Prodüksiyonu çok zor olayları hakkını vererek çekeceklerini belirtti. Ermeni meselesini artık tüm dünyaya anlatmanın zamanın çoktan geçtiğini ifade eden Akdere, bu dev proje ile Ermeni meselesini sadece bizim insanımıza değil, Türki  Cumhuriyetlerinden başlayarak tüm dünyaya anlatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Artık yaraları kaşımak yerine yaranın sebeplerinin konuşulması gerektiğini , bunun içinde bu dizinin büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Yapımcı Sevinç Gül Akdere ,başta siyasiler olmak üzere toplumun her kesiminden bu büyük projeye destek beklediklerini sözlerine ekledi..


MEDYARADAR/ÖZEL