Televizyon
01 Eki 2013 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

YEPYENİ BİR ÇİZGİ KAHRAMAN GELİYOR!

Samanyolu Yayın Grubu'nun ilk yerli 3 boyutlu Animasyon dizisi Can, izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Samanyolu Yayın Grubu'nun ilk yerli 3 boyutlu Animasyon dizisi Can, izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye'de tamamı Motion Capture tekniği ile çekilen ilk animasyon dizisi olan Can, çocukları eğlence dolu bir maceraya davet ediyor.
 Çizgi dünyasına damga vurmaya hazırlanan Can, minik izleyicileriyle buluşmak için gün sayıyor. Tüm sahneleri, motion capture stüdyosunda profesyonel çocuk tiyatrosu sanatçıları tarafından oynanan çizgi dizide 5 yaşındaki küçük Can, ailesi ve arkadaşlarıyla geçirdiği günlük yaşamını minik izleyicileriyle paylaşmak için geliyor. Oyuncuların hareketlerinin birebir bilgisayar ortamına aktarılmasının ardından animasyonları yapılan Can, bir gün boyunca başından geçen tüm olayları yaşadıktan sonra faaliyet defterinde topluyor.
 
Can, kendisiyle birlikte günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara çözüm üretebilmeyi öğreniyor, duygusal farkındalığını geliştiriyor ve böylece ekran başındaki çocukların da duygularını tanımasına yardımcı oluyor. Hayata dair gerçeklerin işlendiği bu çizgi dizi, ayrıca çocukları kendine ve çevresine duyarlı olmaya ve güzel davranmaya teşvik ediyor.
 
Meraklı, sevgi dolu, zeki ve iyimser bir çocuk olan Can, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte hayatı keşfe çıkıyor. Bazen babaannesiyle oyunlar oynuyor, bazen anne ve babasına yardım ediyor, bazen de abisi Murat ve kardeşi Meryem'le keyifli vakit geçiriyor. Hele bir de kuzeni Mert geldi mi, o zaman evde tam bir şenlik havası esiyor.
 
Can, 06 Ekim Pazar günü, saat 10.30'da Yumurcak TV'de.