Röportaj
24 Oca 2010 20:00 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:03

"BAŞBAKAN'IN KAPISINDA YATACAĞIM!.." ESRA EROL'UN DERDİ NE?

Bayan izdivaç Esra Erol neden Başbakan'ın kapısında yatacağını açıkladı? Erdoğan'dan ne istiyor?

Esra Erol, Bugün aracılığı ile Başbakan´a seslendi: "Nikahımı canlı yayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın kıymasını istiyorum. Gerekirse evinin kapısında yatıp bekleyeceğim...

'İzdivaç' programıyla ünlendikten sonra işsiz kalan Esra Erol, eski şöhretini tekrar yakaladı. 10'larca çifti evlendiren Erol, ünlü kabadayı Kürt İdris'in oğlu işadamı Ali Özbir'le evlilik hazırlığında... Erol canlı yayında başbakanın şahitliğinde evlenmek istiyor...

Esra Erol'u hangisi daha iyi tanımlar? a) Hafif sıyrık, b) Müthiş özgüven sahibi, c) Şeytan tüyü var, d) Toplum psikolojisi uzmanı, e) Şirinlik muskası.

Toplum psikolojisinden iyi anlarım, şirinlik muskası da diyebiliriz. Hepsinden azıcık var. Sıyrık olmasam bugün bu noktada olmazdım zaten. İlk yola çıkarken tanıdığım bir genel yayın yönetmenim vardı, Muzaffer ağabeyim, ona "Babam" derim. Bana hep, "Senin bir tahtan eksik"derdi, gerçekten benim bir tahtam eksik yani.

Küçüklüğünüzde nasıl bir kızdınız?

Erkek çocuklarıyla misket oynardım.

Babanız gibi polis olmak hiç aklınızdan geçti mi?

Polis olmamı tabii ki babam da istiyordu, annem de istiyordu. 16 yaşında radyoya ilk başladığımda, "Ben radyocu olacağım" dedim.

Bu işi şöhret olmak için mi seçtiniz, renkli camı size cazip gösteren şey neydi?


Amacım şöhret olmak değildi, para kazanmaktı. Babamın memuriyetinden dolayı yapamadığı şeyleri gerçekleştirmek istedim.

Ali Bey'le evlilik ne zaman?

Bu yıl artık tamam. Bir hayalim var; Başbakanımız Tayip Erdoğan'ın nikah şahidimiz olmasını çok istiyorum. Sizin aracılığınızla kendisine sesleniyorum, "Nikah şahidim olur musunuz? "Ve ben canlı yayında evlenmek istiyorum. Türkiye'yi evlendiren biri olarak canlı yayında evlenmek en büyük hayalim.

Ali Bey ne diyor?

Ali canlı yayında evlenmek istemiyor. Bana da şart koştu. "Başbakanımız gelirse ancak kabul ederim" diyor. Gerekirse, Sayın Başbakanımızın evinin kapısında yatarım. Düğün günümü ona göre belirleyeceğim. n Başbakanımız ne derse o mu olacak? Aynen öyle. Onun programına göre evlilik tarihini tespit edeceğiz. Yemin ediyorum, düğünüme gelirse, 3 çocuk yapacağım.

'AKLI BAŞINDA BİR KADIN DEĞİLSİN'

Yılbaşından hemen önce canlı yayında hastalandınız. 'Kanlı İshal' teşhisi konmuş.


Allah korudu. Hâlâ her şeyi yiyemiyorum. Patates püresinden tiksiniyorum artık.

Canlı yayında mideniz bozulunca neler oldu?

20 dakikada bir karnıma kramplar giriyor. Yönetmenimiz her şeyi buna göre ayarladı.

İş kolik misiniz?


Ben iş konusunda ruh hastasıyım. Hastaneye yazı verdik: "atv'deki canlı yayına gitmem lazım" diye.

Sizi kaçık mı sandılar?

Doktor dedi ki "Ben seni televizyonda gördüm, aklı başında bir kadın gibi görünüyorsun ama değilsin!"

Merak ediyorum, canlı yayına çıkmadan evvel Besmele de çeker misiniz?

Her programımı dualarla açarım. 7 Nas, 7 Felak, 7 Ayet-el Kürsi, bir Kulhuvallah, bir Elham bir de Nazar duası okurum. Kitaptan okumuyorum, hepsi ezberimdedir.

KAYNANASINI İSTEMEYEN KIZI OYNADIM

Sektöre nasıl girdiniz?


Kanal 7'deki dizilere başladım. Ekranda ilk öyle göründüm. Onlara gidiyordum, bölüm başı 3 lira, 5 lira, 10 lira alıyordum, o beni döndürüyordu. Oyunculuğu da orada keşfettim. Baktım ki, performansımdan dolayı hep beni çağırmaya başladılar. 15 bölüm çektim. Ama ben ne roller oynuyordum bir bilsen!

Nasıl yani? Anlatsana biraz...


Bu neşeli kıpır kıpır Esra yok. Kocasını aldatan kadın, belediye başkanını yoldan çıkartan, kayınvalidesini istemeyen kötü gelin, bugün neleri savunuyorsam, tam tersini oynuyordum. Hep kötü rollerde oynadım.

RENGARENK IŞIKLI UFO GÖRDÜM

Siz de UFO görmüşsünüz!


Bu gerçek. Geçen sene Ali'nin kız kardeşiyle birlikte arabadaydık, bir baktık UFO! Hemen cep telefonumu elime aldım ve o görüntüyü çektim. Uçan daire mi bilmiyorum ki, şaşırdım. Tepemizde yanıyor, dönüyor, bir şeyler oluyordu. Beykoz'da Emel Acar'a gidiyorduk. Haziran ayıydı. Arabayı durdurdum ve bu objeyi çektim. Kırmızı, yeşil ışıklar saçıyor. Yanıp sönüyordu. Araştırılması lazım!

Röportaj: Şebnem ÖZCAN/Bugün