Reklam PR
22 Ağu 2013 14:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

"MÜSLÜM BABA"NIN ABD'Lİ ROL ARKADAŞI TÜRKİYE AŞIĞI ÇIKTI!

Müslüm Gürses'le bir reklamda oynayan Amerikalı yazar Katharine Branning, Tokat'ta ahşap bir ev satın aldı.

'Bir Çay Daha Lütfen' kitabı ile çay kültüründen yola çıkarak Türkiye ve Türk insanını anlatan Amerikalı yazar Katharine Branning, Tokat'ta ahşap bir ev satın aldı.

Bir itfaiye erinin İstanbul Laleli'de ikram etmesiyle çayla tanışan ve Türkiye'yi ziyaret ettiği 30 yılın ardından, 'Bir Çay Daha Lütfen' kitabını yazan Amerikalı yazar Katherine Branning, geçen yıl ziyaret ettiği Tokat'a yeniden geldi.

'TOKAT'A AŞIK OLDUM'
'Bir Çay Daha Lütfen' kitabını tüm dünyanın okuduğunu söyleyen ABD'li yazar Branning, önceki yıl geldiği Tokat'tan çok etkilendiğini söyledi. Branning, çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Sulu Sokak'ta ahşap bir ev satın aldığını belirterek, "Ben Tokat'a ilk geldiğimde aşık oldum. Pazar İlçesi'ne gittim ve oradaki kervansarayı gördüm, çok etkilendim. Biraz araştırma yaptım ve bu hanın bir kadın tarafından yapıldığını öğrendim. Ve bu hikayeden çok etkilendim. Türkiye çok güzel. Ama İstanbul, Bodrum yok, Tokat daha güzel" dedi.

'TÜRK ÇAYI ORGANİK'
Vali Mustafa Taşkesen, ikram edilen çayı kendisinden önce içmediğini fark eden ABD'li yazar Katharine Branning'in, Türk örf ve adetlerine de uyduğunu söyledi. Türk çayının doğal bir çay olduğunu belirten yazar Branning ise, "Tek bir doğal çay var, Türk çayı. Rize yukarıda olduğundan dolayı ilaç yok. Bundan dolayı Türk çayı saf ve doğal bir çay. Organik bir çay" diye konuştu. Branning, kendisine Türkiye'de 'Kadriye' diye hitap edildiğini sözlerine ekledi.

Katharine Branning, bir süre önce yaşamını yitiren ünlü sanatçı Müslüm gürses'le çay reklamlarında karşılıklı oynamıştı..