Polemik & Kulis
29 Ağu 2012 10:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:04

LİNCE KARŞI ÇIKAN HANGİ İSLAMCI YAZAR, BUGÜN İTİBARİYLE İŞTEN ATILDI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Akit Gazetesi'nin Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'e yönelik linç kampanyasını protesto etti; işinden oldu...

Akit Gazetesi 10 Ağustos’ta manşetten verdiği haberde PKK’nın eski ikinci ismi Şemdin Sakık’ın mektubunu yayınlamış ve kıyamet kopmuştu.
Çünkü Şemdin Sakık, tutuklu bulunduğu cezaevinden gönderdiği bu mektupta, Mihri Belli, Cengiz Çandar, Aysel Tuğluk ve Hasan Cemal’i solcu Alevi olarak gösterip, PKK ile el ele vermekle suçluyordu.
Ayrıca aynı gazete, Ali Bayramoğlu’nun, Kürt Sorununa Çözüm Paneli’ndeki konuşmasını haberleştirirken Bayramoğlu için ‘Ermeni kökenli’ yakıştırmasını da yapmıştı.

Otuz üç erin kurşuna dizilmesi olayının sorumlusu olarak gösterilen Şemdin Sakık’ın akla hayale sığmayacak ifadeler kullandığı mektup, özellikle yakın bir zamana kadar dinci kesimle kol kola giren liberal görüşlü yazarların tepkisiyle karşılanmıştı.
Ancak tepki gösterenler sadece liberaller değildi.
İslami kesime bazı yazarlar da Akit’in; özellikle Ali Bayramoğlu, Hasan Cemal ve Cengiz Çandar’a yönelik ifadelerinin, kişileri hedef haline getirdiğini, kin ve nefreti körüklediğini öne sürmüştü…
Akit’i “gayri İslami” bulan bu yazarlar bir de imza kampanyası başlatmıştı…
Kendilerine “Adalet Talebimiz Var İnsiyatifi” ismi veren bu harekette Milat Gazetesi Yazarı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hilal Kaplan, Mehmet Bekaroğlu ve Emine Uçak Erdoğan gibi isimler yer alıyordu.

Adalet Talebimiz Var İnisiyatifi’nin imzaya açtığı dilekçede aynen şöyle deniliyordu:
 “Gazetecilik mesleğini ifa etmekten öte bir ’suçları’ bulunmayan ve ülkemizde bulunduğu ölçüde ifade özgürlüğü sınırları çerçevesinde yazıp konuşmaya devam eden, Sayın Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Ali Bayramoğlu’yla ilgili olarak başlatılan, 28 Şubat döneminin andıçlarından farklı bir mahiyet arz etmeyen kampanyaları şiddetle kınıyoruz.”

Dün akşam saatlerinde ilginç bir gelişme yaşandı ve İslami kesimin gazetesi olarak bilinen Milat Gazetesi, Akit Gazetesi’nin liberal yazarlara yönelik tavrına tepki gösteren yazarlarından Ömer Faruk Gergerlioğlu ile yollarını ayırdı.



Gerekçe; Gergerlioğlu’nun Akit’le ilgili imza kampanyasını internet ortamına da taşıması…
İşte bu nedenle, Gergerlioğlu’nun bugünkü yazısı yayımlanmadı.
Gazete yönetiminden kimse Gergerlioğlu’nu aramazken, alınan karar sayfa editörü Süleyman Karakulluk tarafından telefonla tebliğ edildi.

Gördüğünüz gibi; yaşananlar oldukça ilginç…
İslami kesime mensup bir gazetenin yazarı, aynı kesime yönelik yayın yapan bir gazete aleyhine imza kampanyası başlattı diye kapı önüne konuluyor…
Yani; hangi kesimden olursan ol; biat edip, başını sallarsan, maaşını alıyorsun.
Aksi halde; kendini kapının önünde buluyorsun.
İşte; Türk medyasının içinde bulunduğu durum…

Şimdi asıl merak edilen konu şu:
Bakalım Cengiz Çandar, Ali Bayramoğlu ve Hasan Cemal, meslek hayatını kendilerine yönelik linçi önlemek için riske atan Gergerlioğlu için aynı duyarlılığı gösterebilecek mi?

MEDYARADAR/ÖZEL