Medya
14 Haz 2011 10:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

SÖZCÜ YAZARINDAN OLAY YARATACAK KÖŞE YAZISI! DEVEYİ DİKEN...

Sözcü gazetesi yazarı Mehmet Türker'den olay yaratacak bir yazı. Yazısında AKP ve seçmeniyle ilgili yer verdiği ağır sözler şimdiden tepkilere neden oldu.

Sözcü Gazetesi yazarı Mehmet Türker, bugünkü köşe yazısında ağır kelimeler kullandı. AKP’yi yerden yere vuran yazıyı kaleme alan Türker’in "küfürlü" seçim değerlendirmesi çok konuşulacak. AKP’ye oy verenler için "deveyi diken insanı s.... gerek" tekerlemesini yazısında kullanan Türker’e şimdiden tepkiler yağmaya başladı.

Sözcü gazetesinin neredeyse her gün her fırsatta Erdoğan’la ilgili olarak muhalefetini manşetine taşıması olay oluyordu. Bu defa AKP’ye ve seçmenine yönelik olarak ağır kelimeler kullanarak gündeme gelen isim ise gazetenin yazarlarından Mehmet Türker oldu.

Türker, çok konuşulup tartışılacak olan köşe yazısında, "Artık kimse ağlamasın, pazar gününe kadar ağlaşanların hepsi aynı bilinçle oy kullanmış olsaydı, kibir patlaması yapan bu iktidar devrilip gitmiş olurdu!..." diyerek seçmenin yüzde 50’ni bilinçsizlik ve cehaletle suçladı.

"KÖR BİLE AYNI KUYUYA İKİ DEFA DÜŞMEZ"

Mehmet Türker’in tekerlemeli eleştirisi ise hem AKP kurmaylarını, hem de oy verenleri ayağa kaldıracak türden...

İşte o tekerleme:

"Kör bile aynı kuyuya iki defa düşmez!.. Türkiye’de ise aynı kuyuya üçüncü defa düşenler AKP’yi üçüncü defa iktidara getirdiler!... Demek ki "deveyi diken" diye başlayan (gerisini siz bilirsiniz) o tekerleme doğruymuş!..."

"DEVEYİ DİKEN LAFI HAKLILIĞINI GÖSTERDİ"

Türker, "Deveyi diken" diye başlayan lafının haklı olduğunu, Hopa ve ’ağlayan çiftçi’ manzaralarını örnek göstererek şöyle anlattı:

"Recep Bey, Hopa’ya gitti, partisine tepki gösterenleri "eşkiya" ilan etti!.. Gösterilerde hayatını kaybeden "Hopa’nın sevgili öğretmeninin" arkasından konuştu, onu adam yerine bile koymadı!..  Herkes AKP’nin Hopa’dan sıfır çekmesini beklerken, oradan bile yüzde 35 oy aldı!..

Çiftçi gübre diye ağlıyordu, mazot diye ağlıyordu, elektrik borcu diye ağlıyordu "Traktörümü satmak zorunda kaldım" diye ağlıyordu!.. Bu ağlaşan çiftçilerin yaşadığı Orta Anadolu’dan AKP neredeyse tulum çıkardı!..

Bu da "Deveyi diken" diye başlayan lafın haklılığını gösterdi!.."