Medya
06 Nis 2011 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

ARDA KÖTÜ, MEDYA MI ÇOK İYİ?

Milli maçta attığı golden sonra basın tribünlerine yaptığı hareketten dolayı topa tutulan Arda Turan'a hangi köşe yazarı destek verdi?

Arda kötü, medya mı çok iyi!
 
Neden acaba? Basın futbolcunun efendisi mi? Futbolcu yazılı ve görsel basının uşağı olacak. Basın futbolcuya istediğini söyleyebilecek, istediğini yazacak, özel hayatını ayaklar altına alacak. Ama futbolcunun eleştiri hakkı yok. “Onları yazıyorsunuz, bunu da yazın” diye isyan edince, kıyamet kopacak.
 
Çocuk oyun oynamak istiyor. Oynadığı oyunla mı ilgiliyiz, sevgilisiyle mi? Arda Turan kim? Sonuçta oyuncu. Arda Turan’a yapılanların, çocuk bahçesinde oynayan bebeleri taciz etmekten bir farkı var mı?
 
Kendisine karşı orantısız güç kullanılan 20’li yaşlarında bir genç, tepkisini gösterirken, kontrolsüz güç bile kullanmadı. Bir başka milli maçta yine bir oyuncumuzun yaptığı hareketi de yapmadı. Çok mu sinirlendi? Evet, golü bulduğu, adrenalinin vücudunda sular seller gibi aktığı bir anda, yüz ifadesinde “Ağbilerim ablalarım, bunu da yazar mısınız lütfen” ifadesi mi olacaktı? Golden sonra kara kucak güreşine gelen takım arkadaşlarının arasından sıyrılıp, “Pardon bir maruzatım var, beni on saniye dinler misiniz lütfen” mi deseydi, yoksa? Büyük bir öfke biriktirdiği her halinden belliydi.
İyi de, demeç veriyor: ‘Benim özel hayatımla uğraşmayı bırakın’. Anlayan yok. Susuyor, yine anlatamıyor. Kaçıyor kameraların önünden, kimse tınmıyor. Gol atan bir oyuncunun görüntüleri, o maçı o anda izlemeyenlere de ulaşır. Milyonlarca çift gözün oyuncunun üzerinde olduğu andır, o an. Eğer seçilmiş, planlanmış bir tepki biçimiyse, bir kez daha aferin. O da bunu yapıyor. Çok da iyi yapıyor.
 
Peki, medya çarşamba günü ne yapıyor? “İsyanım, yalana iftiraya” manşeti atan Star dışında, ‘hareketi’ anlamaya yönelik bir çaba var mı? Hani Arda’nın, hiç kızmadığı için Hiddink’e atfen sevgiyle söylediği “Bu nasıl bir adam” lafı var ya! Gelin onu tersinden okuyalım: “Bu nasıl medya?"

Erkan Goloğlu/Radikal