Medya
17 Mar 2011 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

YEREL GAZETE SAHİBİNİN İSYANI; "BİZ NEYİ HABER YAPACAĞIZ?"

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, mahalli bir gazetenin sahibinin isyanını köşesine taşıdı..

Biz neyi haber yapacağız

BEN Kartal’da 15 günde bir yayın yapan ‘İlk Haber’ gazetesinin sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’yüm. Yaklaşık 5 yıla yakındır, güç şartlarda da olsa yayınımızı sürdürüyoruz. Zaman zaman bazı davalarla karşılaşıyoruz ancak geçtiğimiz günlerde hakkımızda açılan davaya dikkatinizi çekmek istiyorum.

CHP Pendik İlçe Başkanı ve Meclis üyeleri, AKP’li belediyede yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Biz de ulaşan bu suç duyurusu dilekçesinden hareketle konuyu “AKP’li Belediye’de Yolsuzluk iddiası” başlığıyla kamuoyuna duyurduk.
Daha soruşturma başlamadan, sadece suç duyurusu dilekçesini alarak haber yaptığımız için, şikayet üzerine Pendik Basın Savcılığı’nca hakkımızda TCK 285. maddesinin 1. ve 3. maddelerini ihlalden soruşturma açıldı. Hazırlanan iddianame mahkemeye gönderdi. Cumhuriyet Savcısı’na olayın soruşturma evresinde olmadığını, daha soruşturmanın başlamadığını, sadece savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesini alarak haber yaptığımızı, bunun kamuoyunu bilgilendirmenin ötesinde başka bir amacı olmadığını, haberin daha okunur olabilmesi için de suç duyurusu dilekçesini sayfaya koyduğumuzu söylediysek de ikna edemedik.
Bunu haber yapamayacağız da neyi haber yapacağız...”

Arslan ARİÇ / www.ilkhaber.biz

Yalçın BAYER / HÜRRİYET