Kitap
02 Haz 2010 18:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

GAZETECİ SİBEL KÖKLÜ'NÜN İKİNCİ KİTABI PİYASAYA ÇIKTI

Gazeteci Sibel Köklü'nün yazdığı “Rüya Keskin Polisiye Serisi”nin ikinci kitabı piyasaya çıktı

Gazeteci Sibel Köklü’nün yazdığı “Rüya Keskin Polisiye Serisi”nin ikinci kitabı “Geçmişe Kapanan Kapılar” İthaki Yayıncılık’tan çıktı. Günümüz mafya ilişkilerine göndermelerin de bulunduğu bu kitapta, ayrıca yarım kalan bir aşkın denklemi de yer alıyor…

Kitabın kahramanı olan Rüya Keskin, otuzlu yaşlarını süren hırslı ve başarılı bir gazetecidir. Mesleğine tutkun olan Rüya, çalışan ve güçlü bir şehirli kadın portresi çizse de, ardında bıraktığı ilişkilerden sonra yalnızlığını kabullenmiş, daha çok kendine dönmüş ve işine sarılmıştır. Rüya Keskin, çalıştığı gazetenin istemeden de olsa katıldığı yılbaşı gecesi yemeğinin ardından yeni yıla, üç kişinin öldüğü bir kahve taranması olayıyla uyanır. Olayın peşine düşen Rüya, zekâsının ve tesadüflerin yardımıyla durumun sanıldığından daha ciddi bir boyutta olduğunu fark eder.

Kendini ülkenin en ünlü mafya babasının, önemli bir iş adamının ve irili ufaklı çetelerin rol oynadığı erkek egemen ilişkiler ağında ve kanlı hesaplaşmaların içinde bulan Rüya, acaba bu karmaşık denklemi çözebilecek midir?

Sibel Köklü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Gazeteciliğe 1993 yılında Milliyet Gazetesi'nde başladı. 2003 yılında Milliyet'ten ayrıldı. Yeni Yüzyıl, Akşam ve Finansal Forum gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. Halen Ekstra PR halkla ilişkiler şirketinde basın danışmanlığı yapıyor. Ayrıca Capital dergisindeki yazılarına devam ediyor.

Polisiye türündeki ilk romanı Yalan Dünya'yı 2007 başında yayımladı