Gündem
27 Mayıs 2013 11:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

TMSF BAŞKANI GÜL: DIGITURK'Ü SATMAK İÇİN GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ!

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Turkcell ve Digiturk'e el koyduktan sonra ilk kez konuştu.

Gül, Digiturk’ü satmak için görüşmeler yaptıklarını söylerek şu ifadelerde bulundu..

"Şirketin yarısının hissesi Hollandalı bir fona ait yarısı Çukurova Grubu’na ait. Biz Çukurova Grubu’nun hisselerini satmak için o Hollandalı Grupla beraber görüşmeler halindeyiz.

Gül, Çukurova Grubu’nun bazı şirketlerine el konulmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, şimdiye kadar İnterbank’tan kaynaklanan alacaklar ile ilgili 90 milyon dolar ödeme yapıldığını kaydederek, "80-90 milyon dolar kadar tahsilat sağladık. Ek süre verdik ancak Eim ayından bu yana ödeme yok"

TMSF Başkanı Gül, BMC ve Show TV konusunda teklifin Çukurova Grubu’ndan geldiğini söyledi.

Gül, "Uzun zamandır BMC’nin çalışmadığını öğrendik. BMC ve Show TV’nin yönetimine onların talebi doğrultusunda girdik" dedi.

TMSF’nin elindeki yetkileri en optimal tarzda kullandığını kaydeden Gül, alacaklı kurum olarak en hassas kurumlardan biri olduklarını belirtti. Gül, "Amacımız bağcı dövmek değil, üzüm yemek" dedi.

Kimseyi özellikle üzmemek için, herkesi mutlu etmeye yönelik adımlar atmakta olduklarını belirten Gül, "BMC 600 milyon liraya yakın borcu olan bir firma. BMC’de yönetsel problemler olduğunu düşünüyoruz" dedi.