Gündem
16 Ağu 2012 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:02

83 GAZETECİ BAYRAMI CEZAEVİNDE KARŞILIYOR!

Dünyada 170 gazetecinin tutuklu olduğunu hatırlatan TGDP, Türkiye'nin tutuklu gazeteci sayısı bakımından halen dünya birincisi olduğunu açıkladı.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP), cezaevlerinde tutuklu bulunan gazetecilerin Ramazan Bayramını kutladı ve bir an evvel özgürlüklerine kavuşmalarını dileğiyle her bayramda ve yeni yılda geleneksel hale getirdiği teklifi yeniledi:  TGDP "Tutuklu gazetecilere kart gönderme kampanyası"nı bu Ramazan Bayramında da sürdürüyor.

83 GAZETECİ TUTUKLU

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun saptamasına göre cezaevlerinde çoğu Kürt basınından ve sosyalist basından 13'ü imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere 83 gazeteci tutuklu bulunmaktadır. Geçen Ramazan Bayramında 60 gazeteci tutuklu bulunuyordu. Durumun daha da kötüleştiğinin göstergesidir bu.
Dünyada 170 gazeteci tutuklu bulunmaktadır. Türkiye ise tutuklu gazeteci sayısı bakımından halen dünya birinciliğini sürdürüyor.

GAZETECİLER TERÖRİZE EDİLİYOR

Gazeteciler üzerindeki AKP ve tekelci medya baskısı da artarak sürüyor. Bu baskıların bir ürünü olarak gazeteci Serdar Akinan'ın Akşam gazetesindeki görevine son verildi. Gazeteci Yıldırım Türker, yazısının yayımlanmaması üzerine Radikal gazetesinden ayrılmak zorunda kaldı. Yeni Şafak gazetesi, Atılım gazetesi genel yayın yönetmeni İbrahim Çiçek'i ve Marksist Teori genel yayın yönetmeni Ziya Ulusoy'u hedef göstererek terörize etti. Yeni Akit gazetesi, gazeteciler Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'ı hedef göstererek terörize etti.

Bütün bu veriler gazeteciler üzerindeki baskının artarak sürdüğünü gösteriyor.

Tutuklu gazetecilerin hemen hepsi Terörle Mücadele Yasası (TMY) gereğince tutukludur. Basın özgürlüğü alanında ilerleme sağlamanın yolu TMY'nin ve özel yetkilerle donatılmış, TMY'ye bağlanmış Ağır Ceza Mahkemelerinin iptalinden geçiyor.