Gündem
09 Mayıs 2012 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:38

MİLLİYET DIŞ HABERLER SERVİSİ FENA ÇUVALLADI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Milliyet'te bugün ünlü aktör John Travolta'nın bir masörü taciz ettiği haberi yayınlandı, ama müthiş bir hatayla!

Milliyet’te bugün ünlü aktör John Travolta’nın bir masörü taciz ettiği haberi yayınlandı..

Ancak haberde büyük bir hata yapıldı..

Şöyle ki Türk medyasında nasıl ki haberde ismi geçmemesi gereken kişilerin sadece ad ve soyadının baş harfleri kullanılıyorsa ABD medyasında da bunun değişik bir örneği var.. Bir haberde gerçek isim kullanılmayacaksa ABD medyası kadınlara Jane Doe, erkeklere ise John Doe kod ismini kullanılıyor..

John Travolta haberinde de ünlü aktörün taciz ettiği masörün gerçek adı yerine "John Doe" kod ismi kullanıldı. Ancak Milliyet, bu haberde masörün adının John Doe olduğunu defalarca vurguladı..

İşte o haber :

Benimle birlikte olmaya çalıştı
Hollywood efsanelerinden Travolta’nın masaj için tuttuğu John Doe ünlü aktör hakkında ‘cinsel saldırı’ suçlamasıyla 3.5 milyon liralık dava açtı

Dünyaca ünlü oyuncu John Travolta, bir erkeğe cinsel saldırı ile suçlanıyor. John Doe adında bir masör ünlü oyuncuya, cinsel saldırı ve tacizden dava açarak, 2 milyon dolar (3.5 milyon TL) tazminat talep etti. İddiaya göre, Travolta masörü bir internet ilanından buldu. Masöre saati 200 dolara (355 TL) masaj yaptıran Travolta’nın Beverly Hills Otel’de 16 Ocak’ta gerçekleşen olayda, masaj sırasında Doe ile seks yapmaya çalıştığı öne sürüldü. İddiaları reddeden Travolta, o tarihlerde California’da bile olmadığını söyledi.

Kondom ve kek parçası

İddianamede şu ayrıntılar yer aldı: “Davalı, davacıyı siyah LEXUS SUV marka bir arabaya aldı. Arabanın konsolunda kondomlar, yerde de çikolatalı kek paketleri bulunuyordu. Travolta hiç çekinmeden Doe’nin önünde çırılçıplak soyundu. Masajın ilk saati olaysızdı. Sadece bu sırada sık sık Travolta kalçasını örten havluyu bilinçli olarak aşağı çekti, Doe ise yukarı kaldırdı. Bir saat boyunca bu olay 10’dan fazla defa tekrarlandı. Travolta, Doe’nin bacaklarına dokunmaya başladı.
Daha sonra Travolta, Doe’nin cinsel bölgelerine dokundu. Travolta özür diledi fakat yaramaz bir çocuk gibi güldü. Daha sonra Doe’nin cinsel organına dokundu. Doe bu sırada kaçmaya çalıştı. Daha sonra Travolta masaya oturdu ve Doe’ye yer değiştirmeyi ve ona masaj yapmayı teklif etti. Doe bunun uygunsuz ve kanunsuz olduğunu söyledi. Bunun üzerine Travolta, “Hadi ama, sana Ö yapacağım” dedi ve “Bana güzel bir şey söyle” diye ekledi. Bu sırada Travolta havluyu çıkarmış ve mastürbasyon yapıyordu.

‘Uzaklaşmaya çalıştı’
Doe, Travolta’dan uzaklaşmaya çalıştı. Fakat Travolta çıplak bir şekilde üzerine yürümeye ve bağırmaya başladı. Doe, Travolta’ya giyinmesini yoksa polisi arayacağını söyledi. Bunun üzerine giyinmeye başlayan Travolta, ‘Bir Hollywood yıldızı kadın tanıdığını, isterse onu da çağırabileceğini” belirtti. Doe bu sırada defalarca polisi arayacağı tehdidini tekrarladı. Bunun üzerine Travolta, Doe’yi aldığı yere geri bıraktı.”

MEDYARADAR- ÖZEL