MUSTAFA BALBAY, KIZININ KARNESİNİ İMZALADI!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden bir heyet Silivri Cezaevi’nde tutuklu gazetecilerle görüştü. Görüşmeye Balbay’ın eşi Gülşah ve kızı Yağmur Balbay da geldi.

MUSTAFA BALBAY,  KIZININ KARNESİNİ İMZALADI! İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Sabah Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ünal Ersözlü, İGC üyesi gazeteciler Kaya Çelikkanat, Işık Ersan, Bülent Demirsoy, Nevit Tokdemir, Okan Yüksel ve Halil Hüner’den oluşan heyet, tutuklu gazeteciler Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul ve Turhan Özlü ile açık görüş gerçekleştirdi.  

BALBAY: İZMİR’İ İZMİRLİLER’İ ÇOK ÖZLEDİM

Heyet, ilk olarak gazeteci-yazar Mustafa Balbay ile görüştü. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi olan ve 12 Haziran genel seçimlerinde İzmir’den milletvekili seçilen gazeteci-yazar Mustafa Balbay, meslektaşlarını karşısında görünce çok duygulandığını belirtti. İzmir’i ve İzmirliler’i çok özlediğini dile getiren Balbay, şunları söyledi: 

“Mesleğe başladığım dönemden arkadaşlarımı, ağabeylerimi görünce İzmir’e gelmiş gibi oldum.. Sizleri çok özlemişim.. Sizleri görünce bir şey daha söylemek isterim ki İzmir’i, İzmirliler’i de çok özledim. Şundan emin olunki gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir olayın içinde değilim, olmadım.. Evimde ve iş yerinde bulunan belgeler gazetecilikle ve yazdığım kitaplarla ilgili olan belgelerdir. 6 Mart tarihinde tam üç yıl dolacak ve neredeyse bir yıldır hücrede tek başımayım. Her gün iki saat okuyorum, iki saat spor yapıyorum ve altı saat yazıyorum. Türkiye’nin tüm illerinden, İzmir’in her ilçesinden, mahallesinden gelen mektupları okuyor, yanıt vermeye çalışıyorum. 30 Ocak’ta duruşmalar yeniden başlıyor. Değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Çünkü biz ne söylersek söyleyelim, bizim söylediğimiz değil karşımızdakilerin ne anladığı ne yaptığı önemli oluyor.”

KIZI KARNESİNİ GETİRDİ

Mustafa Balbay’ı açık görüşte ziyaret etmek için eşi Gülşah ve kızı Yağmur Balbay da geldi. Yarıyıl tatilinde babasına karnesini getiren Yağmur Balbay, “Öğretmenim; ‘tamamı pekiyi olan notların babanı memnun edecektir. Karneni babana imzalatmanı istiyorum’ dedi. Ben de karnemi babama getirdim” dedi.

Cezaevi müdürünün karnenin imzalanması için izin vermesinden dolayı çok sevindiğini söyleyen Yağmur Balbay, “Babamı sevindireceğim için çok mutluyum” diye konuştu.

Mustafa Balbay’la bir saati aşkın görüşen İzmirli gazeteciler daha sonra Tuncay Özkan, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul ve Turhan Özlü ile de açık görüş gerçekleştirdi.

Cezaevi ziyaret hakkında bir değerlendirmede bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, tutuklu gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmasına yönelik isteklerini yineleyerek, “Gazeteciler olarak basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını, yazdıklarından, düşüncelerinden dolayı hiçbir meslektaşımızın cezaevine düşmemesini ve artık infaza dönüşen uzun tutukluluk sürelerinin son bulmasını istiyoruz” dedi.





27.01.12 11:31


Bu Haberi Facebook ta Paylaş Bu Haberi Google da Paylaş Bu Haberi Twitter da Paylaş Bu Haberi Del.icio.Us ta Paylaş Bu Haberi Digg de Paylaş Bu Haberi Reddit te Paylaş

YORUMLAR
Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gereklidir.

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ. Eğer üye iseniz buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz.



HENÜZ BU HABERE YORUM YAPILMAMIŞ.

HABERLER

BU BAKANI TANIDINIZ MI?

BU BAKANI TANIDINIZ MI?
BU BAKANI TANIDINIZ MI?
SEKSİ TOP TOPLAYICI PLAYBOY A SOYUNDU!
GAZETELERİN GALATASARAY MANŞETLERİ
RATING (18 Aralık Pazar)
AB GRUBU
No.
Program
RT
SH

1.
1 O SES TURKIYE SHOW
9, 69%
27, 06%

2.
2 UMUTSUZ EV KADINLARI KAND
8, 89%
24, 26%

3.
3 O SES TURKIYE (BASLIYOR) SHOW
5, 72%
16, 05%

4.
4 UMUTSUZ EV KADINLARI (OZET) KAND
5, 66%
16, 30%

5.
5 KORCAN KARAR ILE ANA HABER SHOW
4, 33%
13, 80%

6.
6 KIM MILYONER OLMAK ISTER ATV
4, 02%
11, 47%

7.
7 KANAL D ANA HABER BULTENI KAND
3, 81%
12, 15%

8.
8 BKM MUTFAK ’’C.G.H.B’’ (OZEL) KAND
3, 65%
15, 35%

9.
9 GULBIN TOSUN ILE FOX HAFTASONU ANA HABER FOX
3, 50%
12, 37%

10.
10 BEHZAT C.’’BIR ANKARA POLISIYESI’’ STAR
3, 39%
10, 43%


     

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



ANASAYFA  |  GÜNDEM  |  MAGAZİN  |  MEDYA GÜNLÜĞÜ  |  POLEMİK & KULİS  |  REKLAM-PR  |  RÖPORTAJ  |  TELEVİZYON  |  RATING & TİRAJ  |  FOTOGALERİ  |  VİDEOGALERİ
Üyelik | Künye | Bize Yazın | RSS/XML | Site Haritası

MedyaRadar.com © 2010-2011
Her hakkı saklıdır.
Sitemizden farklı sitelere yönlendiren linklerin içeriklerinden medyaradar.com sorumlu değildir.