Gündem
21 Mar 2011 10:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

DERİN DEVLET HANGİ GAZETECİLERİ KULLANDI? WIKILEAKS'TAN SON BOMBALAR!

Taraf gazetesinin yayınladığı Wikileaks belgelerinde bugün Derin Devlet'in yargıya müdahale ederken kıdemli gazetecileri kullandığı iddiası var.

Taraf gazetesinin yayınladığı Wikileaks belgelerinde bugün Derin Devlet’in yargıya müdahale ederken kıdemli gazetecileri kullandığı iddiası var. İşte ismen anılan iki gazeteci.

Taraf Türkiye ile ilgili Wikileaks Belgelerini yayınlamaya devam ediyor. ABD raporuna göre Derin Devler görüşlerini yargı mensuplarına doğrudan telefon yargısı ile iletiyor. Ayrıca MGK’yı ve kıdemli gazetecileri kullanıyor.

İKİ GAZETECİ HAKKINDA ŞOKE EDEN İDDİA

Gazetenin büyütmeden görmeyi tercih ettiği ve sadece raporda isimleri anılan iki gazeteci ise çok tartışılacak gibi görünüyor. ABD büyükelçisinin raporuna göre derin devlet’in yargıya mesaj vermek için kullandığı gazeteciler arasında Hürriyet’ten Sedat Ergin var. AK Parti yöneticilerinin Büyükelçi’ye aktardığına göre Fatih Altaylı da bu gazetecilerden... Raporda Ak Parti genel başkan yardımcısı Murat Mercan’ın ağzından Altaylı için paralı ajan denildiği de kaydediliyor.

ANKARA’DAN WASHİNGTON’A DERİN DEVLET RAPORU

ABD Ankara Büyükelçisi Pearson’ın 15 Kasım 2002 tarihli "Türkiye’de Derin Devlet" raporunda, Derin Devlet "Sahne arkasındaki mekanızma ile ordunun, yargının ve bürokratik elitin seçme üyelerinin iktidar ikişkileri" diye tanımlanıyor.

KIDEMLİ GAZETECİLER DERİN DEVLETTEN YARGIYA MESAJ TAŞIYOR

Rapordan: "Derin Devlet yargı mensuplarına görüş aktarmak isteyince telefona başvururmuş, ama kelamını daha ziyade MGK ya da iktidar güçleriyle özel ilişkileri bilinen kıdemli gazeteciler aracılığıyla neşredermiş."