Gündem
27 Oca 2011 08:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

ASKERE FACEBOOK VE TWITTER YASAK!

Genel Kurmay Başkanlığı TSK mensuplarının Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde yazı, yorum, video ve fotoğraf paylaşımını yasakladı.

Askerlere hükümet aleyhinde yazı, fotoğraf ve video paylaşımı yasaklandı.Sosyal paylaşım siteleri pek çok kişi için iletişim aracı oldu. Ancak bu durumdan muzdarip olanlar da var. Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri, sadece iletişim için değil, siyasi propaganda yapmak için kullanılmaya başlandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm programlarını Twitter ve Facebook hesabından duyururken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter'da yazıştıklarıyla biraraya geldi.

Sosyal paylaşım sitelerinden rahatsızlık duyanlar da olmuyor değil... Başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere, bazı kurum ve kuruluşlarda çalışanlar sosyal paylaşım sitelerinde yazdıkları yazılar nedeniyle eleştiri bombardımanına tutuluyor.

Genelkurmay Başkanlığı, sosyal paylaşım sitelerinde hükümet aleyhinde yayınlanan yazı, fotoğraf ve videoları paylaşan asker kişilerin yazdıkları nedeniyle eleştiriye maruz kalınca, çareyi 'hizmete özel' yazı yazmakta buldu.

Tüm kuvvetlere gönderilen 'hizmete özel' yazısında, sosyal paylaşım sitelerinde yazı, yorum, fotoğraf ve video paylaşılmaması istendi.

Yazılanların, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıprattığına dikkat çekilerek, sosyal paylaşım sitelerine girilmemesi uyarısında bulunulduğu öğrenildi.

Öte yandan, askeri kaynaklar üniformalı fotoğraflar çektirip sosyal paylaşım sitelerine üye olanların da cezalandırıldığını belirtti.

Sitelere üniformalı fotoğraf koyan askerlerin disiplin cezasına çarptırıldığını belirten yetkililer, "bir günlük oda hapsi cezası veriliyor. Bu nedenle, sosyal paylaşım siteleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından mercek altına alındı" değerlendirmesinde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın uyarısının ardından Facebook'ta yer alan 'jandarma' sayfasındaki üniformalı asker fotoğrafları çıkartılarak Türk bayrakları ve Atatürk fotoğraflarının yerleştirildiği dikket çekti.