SABAH YENİDEN HALKA ARZ MI EDİLECEK?

Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak, grubun 2012 yılından sonra halka arz planladığını söyledi. Akıllara tahtası kapatılan Sabah Grubu geldi.

SABAH YENİDEN HALKA ARZ MI EDİLECEK? Çalık Holding CEO’su Berat Albayrak, bu yıl holdingin cirosunun geçen yıla göre % 50 artarak 2.2 milyar dolara çıkacağını söyledi. Albayrak, 2011’de ise cironun 3 milyar doları geçeceğini belirtti.

Çalık Holding CEO’su Berat Albayrak, grubun cirosunun 2010 sonunda bir önceki yıla göre yüzde 50 artışla 2.2 milyar dolara ulaşacağını, 2011’de ise 3 milyar doları geçeceğini belirtti. Albayrak, enerji, maden ve telekom sektörlerinde büyüme hedeflediklerini söyledi. Albayrak, "2010 yılının ilk 6 aylık döneminde Çalık Holding’in konsolide cirosu geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 18’lik artış ile 845 milyon dolar olarak gerçekleşti. İlk 6 aylık sonuçlara göre ciro artışı enerji, bankacılık ve medya sektörlerinde yaşandı. 2009’un ilk 6 aylık dönemine kıyasla, bu sene EBITDA (Faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr) yüzde 50’den fazla artışla ortalama 111 milyon dolara ulaştı. Konsolide EBITDA’nın geçen seneye göre yüzde 25’ten fazla artış göstererek 2010 sonu itibarıyla 250 milyon dolar civarında gerçekleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

MEDYADA EBITDA ZİRVEDE

2010 yılının ilk yarısında medya grubunun EBITDA’sının 47 milyon dolara ulaştığını, yıl sonunda ise medya grubu için hedeflerinin 100 milyon dolar olduğunu söyleyen Albayrak, "2011 senesinde de medya sektöründeki performansımızın artarak devam etmesini öngörüyoruz. Grubumuzun konsolide aktif büyüklüğü halihazırda 4.5 milyar dolara ulaştı. 2010 yıl sonu itibarıyla aktif büyüklüğümüzün 5 milyar dolar olmasını bekliyoruz" dedi.

2012’DEN SONRA HALKA ARZ

Toplam 14 ülkede finans, inşaat, tekstil ve medya sektörlerinde faaliyet gösteren Çalık Holding’in iştiraklerinin halka arzı için fizibilite çalışmaları yaptıklarını ancak henüz alınmış bir kararları bulunmadığını söyleyen Albayrak, "2010 yılı ve 2011’in beklenen bilançoları 2012 yılından sonra halka arzın doğru bir zaman olabileceğini gösteriyor. Zamanlama doğru olursa, faaliyet gösterdiğimiz stratejik 1-2 sektördeki şirketimizi 2012 yılından sonra halka arz etmeyi düşünebiliriz" dedi.

’BANKALARIMIZA ORTAKLIK TEKLİFLERİ ALIYORUZ’

Berat Albayrak, Çalık Holding’in finans alanındaki yatırımlarını da değerlendirdi. Albayrak, holdingin Arnavutluk ve Kosova’da hizmet veren bankası Banka Kombetare Tregtare (BKT) ile Türkiye’de faaliyet gösteren Aktif Bank için yabancı ortaklıkların söz konusu olabileceğini söyledi. Albayrak, "Finans sektöründe grubumuzun ana stratejisi bölgesel genişleme. BKT ve Aktif Bank için yabancı gruplardan ortaklık teklifleri var. Değerlendiriyoruz" dedi.

’MEDYADA BÖLGE ÜLKELERİNE AÇILACAĞIZ’

SABAH-ATV’yi alarak medya sektörüne giren Çalık Holding’in gelecek yıl içinde bazı tematik kanalları hayata geçirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Albayrak, "Grubumuzun Türklerin yoğun olduğu bölge ülkelerinde yeni yayın mecraları oluşturması, uzun vadeli planlarımız arasında yer alıyor" diye konuştu. Albayrak, holdingin telekom sektöründeki faaliyetlerine de değindi. Albayrak, bölge ülkelerine açılma planları olduğunu belirterek şunları vurguladı: "Telekom sektöründe sadece servis sağlayıcıları ile değil altyapı şirketleri ile de ilgileniyoruz. Özellikle odaklandığımız bölgeler ise Balkanlar, Ortadoğu ve Rusya."

Sabah





10.11.10 11:57


Bu Haberi Facebook ta Paylaş Bu Haberi Google da Paylaş Bu Haberi Twitter da Paylaş Bu Haberi Del.icio.Us ta Paylaş Bu Haberi Digg de Paylaş Bu Haberi Reddit te Paylaş

YORUMLAR
Yorum yazabilmeniz için üye olmanız gereklidir.

ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ. Eğer üye iseniz buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz.



HENÜZ BU HABERE YORUM YAPILMAMIŞ.

HABERLER

BU BAKANI TANIDINIZ MI?

BU BAKANI TANIDINIZ MI?
BU BAKANI TANIDINIZ MI?
SEKSİ TOP TOPLAYICI PLAYBOY A SOYUNDU!
GAZETELERİN GALATASARAY MANŞETLERİ
RATING (18 Aralık Pazar)
AB GRUBU
No.
Program
RT
SH

1.
1 O SES TURKIYE SHOW
9, 69%
27, 06%

2.
2 UMUTSUZ EV KADINLARI KAND
8, 89%
24, 26%

3.
3 O SES TURKIYE (BASLIYOR) SHOW
5, 72%
16, 05%

4.
4 UMUTSUZ EV KADINLARI (OZET) KAND
5, 66%
16, 30%

5.
5 KORCAN KARAR ILE ANA HABER SHOW
4, 33%
13, 80%

6.
6 KIM MILYONER OLMAK ISTER ATV
4, 02%
11, 47%

7.
7 KANAL D ANA HABER BULTENI KAND
3, 81%
12, 15%

8.
8 BKM MUTFAK ’’C.G.H.B’’ (OZEL) KAND
3, 65%
15, 35%

9.
9 GULBIN TOSUN ILE FOX HAFTASONU ANA HABER FOX
3, 50%
12, 37%

10.
10 BEHZAT C.’’BIR ANKARA POLISIYESI’’ STAR
3, 39%
10, 43%


     

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



ANASAYFA  |  GÜNDEM  |  MAGAZİN  |  MEDYA GÜNLÜĞÜ  |  POLEMİK & KULİS  |  REKLAM-PR  |  RÖPORTAJ  |  TELEVİZYON  |  RATING & TİRAJ  |  FOTOGALERİ  |  VİDEOGALERİ
Üyelik | Künye | Bize Yazın | RSS/XML | Site Haritası

MedyaRadar.com © 2010-2011
Her hakkı saklıdır.
Sitemizden farklı sitelere yönlendiren linklerin içeriklerinden medyaradar.com sorumlu değildir.