Gündem
02 Nis 2010 09:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

ŞOK!.. GAZETE PATRONUNUN FOTOĞRAFI YUMUŞAK ERKEKLER HABERİNDE!..

Bizdekilerden bin beterler... Rakip gazetenin patronunun fotoğrafını "yumuşak erkekler" haberinde kullandılar.

Haber, Amerikan medyasının Türk medyası kadar belden aşağı olabileceğini gösterdiği için pek eğlenceliydi: Wall Street Journal, ’feminen erkekler’le ilgili yaptığı haberin kolajında, rakibi New York Times’ın patronunun yüzünden bir kesit kullanmıştı.
Kolaj oyununu keşfeden Vanity Fair, WSJ’nin sahibi Rupert Murdoch’ın ezelden beri NYT’nin yayıncısı Arthur Jr. Sulzberger’in erkekliğiyle ilgili espri yapmaktan hoşlandığını yazdı.  WSJ’nin ’Maskülen gizem’ başlığıyla verdiği haber, sağlıklı kadınların giderek daha kadınsı özellikleri olan erkekleri tercih ettiğini anlatıyor.

Kadınsı erkeklerin zaferi

Jena Pincott yazısında, Face Lab araştırmasından örnek vermiş: İskoçya’da Aberdeen Üniversitesi, farklı ülkelerden seçilen 4 bin 800 kadının ’yüz tercihleri’ni incelemiş. Kadınlara ikili setler halinde, tek yumurta ikizi kadar birbirine benzeyen erkek yüzleri gösterilmiş. Aradaki fark, birinin erkeksi (kalın kaşlı, sert çeneli, kalın dudaklı) diğerinin daha kadınsı (daha yumuşak çene yapısı, ince dudak, iri göz) özellikleri olması. Sonuçlar şaşırtıcı: WHO istatistiklerine göre daha ’sağlıklı’ ülkelerin vatandaşı olan kadınlar, dişi hatlara sahip erkekleri seçmiş. Sağlık verileri daha düşük olan ülkelerde ise kadınlar daha maço tipli adamlardan yana oy kullanmış.

Maçonun sonu mu?
Face Lab araştırmasında maçoluğu en az tercih eden kadınlar İsveç, Finlandiya, Danimarka, Belçika, Yeni Zelanda ve Avusturya gibi sağlık meselelerini halletmiş ülkelerden. Meksika, Brezilya, Bulgaristan ve Arjantin gibi hastalık ve ölüm oranlarının daha yüksek olduğu ülkelerde ise kadınlar maçoluğa daha fazla prim veriyor!

Peki modern tıpla birlikte modern hayat, maço erkeğin sonunu mu getiriyor? Uzmanlara göre evet! Ekonomik, sosyal ve sağlık açısından güçlenen kadınların erkekte maçoluktan başka özellikler aradığı bir gerçek. Metroseksüel erkeklerin çıkışını küçümsememek lazım!

Murdoch, rakibi Sulzberger’in kadınsı görünümüyle dalga geçmiş olabilir. Ama evrim psikologlarına göre bu gidişle kazanan yumuşak erkekler olacak.

Mehveş Evin/Milliyet