Gündem
30 Eki 2013 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

FRANKFURT BELEDİYE SARAYINDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI!

Bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Türk Film Festivali Frankfurt'un şerefine Belediye Sarayında düzenlenen resepsiyonda Türk Bayrağı dalgalandı.

 25 Ekim Cuma günü bir gala ile başlayan Frankfurt Türk Film Festivali devam etmekte. 

28 Ekim günü Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın ev sahipliğini yaptığı resepsiyona onur konukları Hale Soygazi,  Yusuf Sezgin ve Salih Güney’in yanı sıra Medyaradar sinema yazarı Murat Tolga Şen ve açılış filminin yönetmeni Osman Sınav ile oyuncuları Damla Sönmez, Ahmet Cihat Tamer katıldı. Festivali bu özel gününde ayrıca Umut Üzümleri filminin oyuncusu Yetkin Dikinciler de yalnız bırakmadı.

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Ufuk Ekici’nin yaptıkları konuşmalarda sinemanın uyuma olan önemli katkılarını vurguladılar.  Her iki konuşmacı da Frankfurt gibi çok kültürlü ve renkli bir şehirde yaşayan farklı altyapılardan gelen insanları böyle festivallerin birbirlerine yakınlaşmayı sağladıklarının altını çizdiler.

Resepsiyonun ardından verilen kokteyl sonrası,  Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Ufuk Ekici, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı birlikte Belediye Sarayı Römer’in önüne asılan Türk Bayrağı ile fotoğraf çektirdiler. 13.  Türk Film Festivali Frankfurt 02 Kasım Cumartesi gecesi ilk defa gerçekleşecek uzun metrajlı film yarışmasının final gecesi ile son bulacak.