Televizyon
15 Nis 2015 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Güzel Köylü'nün yapımcısı sessizliğini bozdu! "Faşist değilim, adam gibi iç!"

“Güzel Köylü”de rol alan Su Kutlu’nun gittiği barda olay çıkardığı için diziden kovulması tepkilere neden olmuştu. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

“Güzel Köylü”de Sude karakterini canlandıran Su Kutlu, Muğla’da eğlenmek için gittiği barda garsonla kavga edince dizinin kadrosundan çıkartılmıştı. Genç oyuncunun çalışma saatleri dışında yaşadığı bir olay yüzünden işinden olması meslektaşlarını öfkelendirdi. Fırat Tanış twitter’a “Mobbing’e gel. Hem yönetmen, hem asayiş, hem yargıç” diyerek yönetmeni eleştirdi. Yapımcı ve yönetmen ‘ahlak bekçiliği’ yapmakla suçlandı. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut eleştirilere yanıt verdi:

- Kimsenin setin dışındaki özel yaşamı beni ilgilendirmez. Ne yer ne içer kiminle ne yaşar bu onun özelidir. Ayrıca o mekana sadece Su gitmiyor, bütün ekip gidiyor. Ama içmenin de bir adabı vardır. Sen git adam gibi iç. Garsonun ‘kapatıyoruz’ uyarısına rağmen “Hayır gitmiyorum, oturacağım ben Su Kutlu’yum çıkmıyorum” demenin de bir alemi yok. Gittiğin mekan belirli saatte kapanıyorsa oradan çıkacaksın. Yoksa olay büyüyor adliyeye, belediyeye, valiye bir sürü yere yansıyor. Biz Muğla’da 1 yıldır iş yapıyoruz, 1 yıl daha yapacağız. Yönetmenimizin burada güzel ilişkileri var. Bir yere gidince bütün kapılar açılıyor. Sen onun ilişkilerine zarar verirsen o da bu açıklamayı yapar.

- (‘Su Kutlu ile bu olay dışında geçmişte başka problem yaşandı mı?’ sorusuna) Su Kutlu burada dış kapının mandalı. Sıralama yapsan 30 oyuncunun arasından 22. olur. Gizem Karaca mı konuşuyoruz Berk Cankat mı Ahmet Mümtaz mı! Onlar dizinin lokomatifleri. Su Kutlu burada olsa ne olur olmasa ne olur. İşimi sabote ediyorsa benim imkanlarımın ve olanaklarımın önüne set çeken bir hareket ve tavrın içine giriyorsa buna müdahale ederim. Benim ekonomime dokunuyor.

- (‘Su Kutlu yerine Gizem Karaca olsaydı sonuç aynı mı olurdu?’ sorusuna) Gizem sorumsuzca hareket edip, olay çıkarıp işi bu noktaya getiriyorsa Gizem’in üzerine yapılan yatırımın da bir anlamı yoktur. O zaman iş başka bir boyuta gider.

- Millet oturduğu yerden ahkam kesiyor. Ahlak bekçiliğine soyunmak, otorite kurmak, kurallar koymak bunlar bize göre değil. Faşist bir adam değilim. Biz sanat yapıyoruz. Yaptığımız işin estetiği, etiği var.

BARIN ZARARINI ÖDEDİ

Su Kutlu’nun olay çıkardığı mekan 5 gün kapatma cezası alınca Faruk Turgut’un barın tüm zararını karşıladığını duymuştum. ‘Doğru mu?’ diye sorunca şu yanıtı verdi: “Ben kendi reklamımı yapmanın derdinde değilim. Her zaman gerekeni yaparım. Seçim zamanı oy kullansınlar diye 150 kişiyi özel uçakla Muğla’dan İstanbul’a getirdim. Burada da yapılması gereken yapılıyor.”