CineRadar
27 Mar 2014 21:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Güzel ile Çirkin'in aşkı beyazperdede

Fantastik bir aşk hikayesini görselleştiren Güzel ile Çirkin ve diğerleri Cineradar köşemizde... Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar'ı okumadan sinemaya gitmeyin!

Güzel ve Çirkin / Beauty and the Beast

Christophe Gans’ın yönettiği ve Vincent Cassel, Lea Seydoux, Andre Dussollier ile Eduardo Noriega’nın oynadığı Güzel ve Çirkin (La Belle et la Bete – Beauty and the Beast), 28 Mart 2014’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Bütün servetini kaybeden bir tüccar, altı kızıyla birlikte taşraya gider. Çocukları arasındaki Güzel, en hayat dolu olanıdır. Zorlu bir yolculuğun ardından tüccar, bir gül çaldığı için onu ölümle cezalandıran Çirkin’in sihirli krallığını keşfeder. Ailesinin başına gelen korkunç olaylardan kendisini sorumlu tutan Güzel, babasının yerine kendi canını feda etmeye karar verir ancak Güzel’i Çirkin’in şatosunda büyülü bir aşk beklemektedir.

Adalet İçin / Michael Kohlhaas

Arnaud des Pallieres’in yönettiği ve Mads Mikkelsen, David Kross, Denis Lavant ile Bruno Ganz’ın oynadığı Adalet İçin (Michael Kohlhaas), 28 Mart 2014’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Michael Kohlhaas ailesine bağlı, varlıklı, onuruyla yaşayan bir at taciridir. Bir gün yoluna çıkan bir baron adaletsiz bir şekilde atlarına el koyar. Kohlhaas kendisine tazminat ödenmesi için yaptığı başvuru sonuçsuz kalınca, meydan okumaya başlar. Yönetime isyan eden halkın da katılımıyla bir ordu kurar ve hakkını arama mücadelesine girişir. Adaleti yalnızca kendisi için değil, tüm ülke için de sağlaması gerektiğini anlar.

Peri Masalı

Biray Dalkıran’ın yönettiği ve Burcu Kıratlı, Emre Kızılırmak, Sedef Şahin ile Alp Korkmaz’ın oynadığı Peri Masalı, 28 Mart 2014′de Pinema Film dağıtımıyla Eser Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Romantik ve hüzünlü bir hikâyeyi seyirci ile buluşturacak olan Peri Masalı filmi, Mert’in evlenmek istediği Peri’nin isteğini yerine getirme çabasını anlatıyor. Mert, sevdiği kadınla evlenebilmek için hem babası ile olan kötü durumdaki ilişkisini düzeltmeli, hem de Peri ve babasını tanıştırmalıdır. Modern bir Selvi Boylum Al Yazmalım.

Meddah

Batur Emin Akyel’in yönettiği ve Münir Canar, Tuğçe Kumral, Evren Bingöl ile Tolga Evren’in oynadığı Meddah, 28 Mart 2014′de Duka Film dağıtımıyla İklim Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Aziz, eskiden çok meşhur bir tiyatro oyuncusuyken şimdilerde yardımlarla yaşamaya çalışan yaşlı bir adamdır. Arada sırada meddahlıktan kazandığı üç beş kuruş parayla ancak otel parasını karşılamaktadır. Aziz, geçmişinde yaptığı bir hata yüzünden çektiği vicdan azabını dindirmek üzere son bir yolculuğuna çıkar. Turne ekibi ile çıktığı bu yolculuğun gerçek sebebini kimse bilmemektedir. Film, Meddah Aziz’in hayatından kesitler sunarken izleyicilere farklı bir hayatın kapılarını açıyor.

Binlerce Kez İyi Geceler / A Thousand Times Good Night

Erik Poppe’nin yönettiği ve Juliette Binoche, Nikolaj Coster Waldau, Lauryn Canny ile Adrianna Cramer Curtis’in oynadığı Binlerce Kez İyi Geceler (A Thousand Times Good Night), 28 Mart 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Rebecca dünyanın sayılı savaş fotoğrafçılarındandır. Kabil’de bir kadın intihar bombacısının fotoğraflarını çekmek üzere görevlendirildiği sırada olayın içine girer ve ciddi biçimde yaralanır. Evine ise bir başka bomba düşer. Kocası ve kızları, onun çalışarak kendisini öldürmesi düşüncesine daha fazla dayanamazlar ve ona bir ültimatom verirler: Ya işini ya da ailesini seçecektir. Karar vermesi hiç de zor değildir.

Yves Saint Laurent

Jalil Lespert’in yönettiği ve Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon ile Laura Smet’in oynadığı Yves Saint Laurent, 28 Mart 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Moviebox tarafından vizyona çıkarılıyor.



Paris 1957. Yves Saint Laurent henüz 21 yaşındadır ve vefat eden Christian Dior’un kurduğu ünlü moda evinin başına getirilir. Dior adına sergilediği ilk defilesinde bütün gözler bu çok genç asistana çevrilmiştir. Son derece başarılı ve çığır aşan bu defile sırasında ileride hayatının ömür boyu iş ortağı olacak Pierre Berge ile tanışır. 3 yıl sonra en ünlü moda markası olacak Yves Saint Laurent şirketini birlikte kurarak moda dünyasını altüst etmeyi başarırlar.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.