Güncel
26 Kas 2016 12:36 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

Gümrük muhafaza memurlarına kolluk eğitimi

- Antalya'da gümrük muhafaza memurlarına yönelik düzenlenen "Kişi ve Araç Arama, Güvenli Müdahale ve Atış Eğitimi Kursu" tamamlandı- Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Gönültaş:- "Yaklaşık 400 personelimize iki dönem, iki grup halinde kolluk eğitimleri verdik. Görebildiğimiz kadarıyla...

ANTALYA (AA) - Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Gönültaş, 400 personele iki dönem kolluk eğitimi verildiğini ifade etti.

Polis Akademisi Başkanlığınca Manavgat ilçesinde gümrük muhafaza memurlarına "Kişi ve Araç Arama, Güvenli Müdahale ve Atış Eğitimi Kursu" verildi.

Kursun kapanış töreninde gazetecilere açıklama yapan Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Gönültaş, ülkedeki 4 adli kolluk biriminden birisi olduklarını söyledi.

Temel iki görevlerinden birincisinin ülke genelinde kaçakçılıkla mücadele etmek, ikincisinin de sınır kapılarında asayişi ve kamu düzenini sağlamak olduğunu belirten Gönültaş, bunları yaparken personelin eğitilmiş olmasının önem taşıdığını ifade etti.

Gönültaş, uzun süredir emniyet birimleriyle paralellik sağlamak ve onların kullandıkları eğitim tekniklerini uygulamada karşılaştıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak için ortak çalışma yürütme planlaması yaptıklarına işaret etti. Gönültaş, şi değerlendirmede bulundu:

"Bunu kendi imkanlarımızla vermemiz çok uzun zaman alacağı için özellikle Polis Akademisinin eğitim tekniklerinden, eğitmenlerinden ve imkanlarından faydalanarak onlarla koordinasyon içinde bu eğitimi yapmayı düşündük, planladık ve başladık. Yaklaşık 400 personelimize iki dönem, iki grup halinde kolluk eğitimleri verdik. Görebildiğimiz kadarıyla kursiyerlerimiz oldukça başarılılar."

Eğitimlerden geçen personellerinin gittikleri görev yerlerinde aldıkları eğitim çerçevesinde bir farkındalık oluşturacaklarına inandığını dile getiren Gönültaş, eğitimli arkadaşlarının gümrük yeri ve sahalarda kamu düzenin sağlanmasında çok daha etkin görev yapacaklarını kaydetti.

Gönültaş, temel kolluk eğitimini tüm personele aşamalı olarak verme düşüncesinde olduklarını anlatarak, nihai hedeflerinin tüm personeli bu alanda eğitmek olduğunu bildirdi.

- "39 ülkenin polisine eğitim veriyoruz"

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal da Gümrük Muhafaza Teşkilatı ile kentte düzenledikleri temel kolluk eğitimi programını başarılı gerçekleştiklerini belirtti.

Hudut kapılarında görev yapan gümrük muhafaza teşkilatı personeline, uluslararası deneyime sahip eğitimcileriyle kurs verdiklerini dile getiren İnal, sadece gümrük muhafaza teşkilatına değil, 39 farklı ülkenin polis teşkilatına çeşitli alanlarda eğitim verdiklerine dikkati çekti.

İnal, gümrük muhafaza memurlarına yönelik yaptıkları kurslarda program çerçevesinde taktik silah kullanmadan, patlayıcı maddeye, öfke kontrolünden, temel insan hakları değerlerinin yeniden ele alınmasına, kelepçe takmadan araç durdurmaya, bomba yüklü araçların tespit edilmesi, bunlara karşı önlem alınmasına kadar içerik açısından dolu dolu bir eğitim verildiğini aktardı.