Medya
19 Mar 2018 11:37 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:05

'Gülüm Soldu' türküsü hangi ünlü bürokratın çıktı?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde 'Gülüm Soldu' türküsünün kime ait olduğunu yazdı.

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, genç şarkıcı Elif Buse Doğan'ın ‘Elif Zamanı’ isimli albümünde yer alan 'Gülüm Soldu' eserinin söz ve müziğinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a ait olduğunu duyurdu.

İşte Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısı:

‘GÜLÜM SOLDU’ TÜRKÜSÜ HANGİ ÜNLÜ BÜROKRATIN?


Yeni başlayan her dizinin ilk bölümünü mutlaka izlerim. İlk bölümü iş nedeniyle kaçıracak olsam, kayıt eder sonradan seyrederim. Tanıdığım ya da tanımadığım şarkıcılardan gelen albümleri mutlaka dinlerim.

Müzik CD’lerini dinlemeden önce varsa basın bültenlerine, yoksa kartonetini incelerim içinde kimlerin eserleri var diye.

Elif Buse Doğan’ın Poll Production’dan çıkan “Elif Zamanı”nda da öyle yaptım. Albümün repertuvarını incelerken Türkiye’nin en önemli bürokratlarından birinin ismini gördüm. Albümün ikinci eseri olan “Gülüm Soldu”nun altında söz ve müzik İbrahim Kalın yazıyordu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı’nın bağlama çaldığını, türkü söylediğini biliyordum. Kalın’ın adını ilk kez bir albümde “Eser sahibi” olarak görünce merak edip, CD’yi dinlemeye başladım.

İstanbul’dan çıkışta otomobilimin teybine taktığım “Elif Zamanı”nı Kartepe’ye gidene kadar çıkarmadığım gibi dönüşte de dinledim. Çünkü albümün repertuvarını ve Elif Buse Doğan’ın sesini beğendim. Instagram’dan yaptığım canlı yayında her parçayı kısa çalarak dinlettiğim takipçilerimin çoğu da benimle aynı görüşteydi.