Kültür Sanat
16 Mayıs 2019 12:33 Son Güncelleme: 16 Mayıs 2019 13:12

Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı 11. Ödül Töreni, yazarın doğum günü olan 15 Mayıs 2019 tarihinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde yapıldı.

Mavi Yıldız isimli gençlik romanı ile ödüle layık görülen yazar Dilge Güney,  vakfın sembolü olan heykelcik ve beratı Sayın Gülten Dayıoğlu’nun elinden aldı. Ayrıca 8.000.-TL tutarındaki para ödülü de kendisine Vakıf Genel Sekreteri Murat C. Dayıoğlu tarafından takdim edildi. İzmir Hilton otelinin Zirve salonunda yapılan gala yemeğine ve Buca Eğitim Fakültesinde düzenlenen ödül törenine tanınmış edebiyatçılar da katıldı.

Türkiye’de edebiyat ana başlığı altında, nitelikli çocuk ve gençlik edebiyatı eserlerinin ve kültürünün yaygınlaşması, emek veren yazarların ve çizerlerin desteklenmesi sevilmesi, saygınlık kazanması ve kabul görmesinde bir ömür boyu öncülük eden Gülten Dayıoğlu;  özgün bir edebiyat dalı olan çocuk ve gençlik edebiyatının bilimsel düzeyde gelişmesine katkıda bulunmak ve çağdaş Türk dili, kültürü, eğitim bilim ve çocuk gerçekliğinden beslenen, evrensel açılımı olan nitelikli çocuk ve gençlik kitaplarının yazılmasını desteklemek ve özendirmek amacıyla, Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı bünyesinde 2007 yılından beri GÜLTEN DAYIOĞLU ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI ÖDÜLLERİ’ni veriyor.

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfının vermiş olduğu ödül, toplumda  profesyonelliklerinin sanat camiası tarafından onaylandığının işareti olarak kabul ediliyor. Daha önce ödül alan yazarların kitapları Altın Kitaplar Yayınevi tarafından basılmakta.

 

Gülten Dayıoğlu, Dilge Güney, Murat C. Dayıoğlu, Zeynep Dayıoğlu

 

Gülten Dayıoğlu, Dilge Güney, Yalvaç Ural, Feyza Hepçilingirler, Mavisel Yener, Hidayet Karakurt, Aytül Akal, Eşref Karadağ, Hüsnan Şeker, Hanzade Servi, Hüseyin Yurttaş, Mevlüt Kaplan,  Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün ve Dr. Melda Karagöz, (İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi), Prof. Dr. Sedat Sever (Ankara Üniversitesi) , Prof. Dr. Hakan Kumbasar(Ankara Üniversitesi) , Prof. Dr. Meral Demiryürük ( Çorum Hitit Üniversitesi) Sayın Dekan Prof. Dr. Ercan Akpınar, Doç. Dr. Nermin Akkaya, ( Buca Eğitim Fakültesi)  Batu Bozkurt, Erden Heper ( Altın Kitaplar) Cevdet Dayıoğlu Murat C. Dayıoğlu, Zeynep Dayıoğlu (Vakıf)