Gündem
20 Eki 2014 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Gülen'den Sabah'a yalanlama:Hayal mahsulü bir kurgu!

Sabah gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan 'İşte Paralel'in komuta konseyi' başlıklı haberine Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak tarafından açıklama yapıldı.

Haberde, 'Gülen'in kozmik surası'nın 12 üyesi deşifre ediliyor, Gülen cemaatiyle ilgili çeşitli iddialara yer veriliyordu. Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Sabah gazetesinde yer alan 'Paralel Konsey' başlıklı haberin gerçek dışı ve hayal mahsulü bir kurgu olduğunu belirtti. 

Yazılı açıklama yapan Avukat Albayrak, şu görüşleri dile getirdi: "Gerçeği yansıtmayan bu tür iddiaları gündeme getirenlerin asıl amacı; dikkatleri başka yerlere çekerek ülkenin gerçek problemi olan terör ve yolsuzluk gündeminden uzaklaştırmaktır. Uzun bir süredir, kirli bir medya propagandası ve ahlak tanımaz bir strateji ile sürdürülen 'paralel paranoyası' ile, toplumda entelektüel ve mali açıdan özgür, muktedirlere karşı da müstağni sivil toplum organizasyonları sindirilmek ve yok edilmek istenmektedir. 

Terör örgütlerini eleştiremeyen hatta mazur ve makul görenlerin, tamamen yasal bir şekilde faaliyetlerini yürüten sivil toplum organizasyonlarını düşman ilan etmesini ve Milli Güvenlik Kurulu gündemine alınmak istenmesini milletimizin engin vicdanına havale ediyoruz.

Müvekkilim Sayın Fethullah Gülen, 'insanlığa hizmet etmekten başka bir gayemiz, sevgiden başkada bir sermayemiz yok' diyerek yaşama idealini ifade etmekte, Camia olarak anılan sivil toplum milli, manevi ve insani değerleri ikame etmek ve bu değerleri tüm dünyada anlatmak amacı ile hareket etmektedir. Haberde isimlerine yer verilen ve müvekkilim Sayın Fethullah Gülen ile 50 yıllık talebelik, hocalık ve arkadaşlık içerisinde bulunan bazı isimlerin illegal bir yapı içerisinde gösterilmek istenmesi de en masum ifadesiyle insafsızlıktır. 

Müvekkilim hiçbir zaman hukuka aykırı bir eylem içerisinde olmadığı gibi onun düşüncelerine saygı duyarak en tabi ve demokratik haklarını kullanarak insanlığa faydalı hizmetler içinde bulunan kişiler hakkında 'paralel devlet' ve 'örgüt mensubu olma' gibi iddia, itham ve iftiralar da kabul edilemez. Müvekkilime yönelik hukuka aykırı isnat ve iftiraların sorumluları hakkında her türlü cezai ve hukuki başvurular yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla sunulur."