Güncel
12 Ağu 2017 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:03

Gruppal Mice turları ile Güney Kore kaplıcaları

Türkiye'nin önemli yurt dışı firmaları arasında yer alan Gruppal Turizm ile şirket toplantılarından gezi planlarına kadar birçok organizasyon yapmak mümkün.

Türkiye’nin online yurtdışı turu platformu Gruppal Turizm Şirketi ile her türlü bayi, şirket toplantısı ve gezi organizasyonlarınızı yapabilirsiniz. Güney Kore’nin Busan adındaki liman şehri, hafif iklimi, güzel kumsalları, bol ve çeşitli deniz ürünleri, uluslararası film festivaliyle ve meşhur 450 kaplıcası ile Güney Kore, mice turları ile muhteşem bir tatilin kapılarını aralıyor. Ülkenin jjimjilbang kültürünü deneyimleyebileceğiniz en güzel yer olan Busan, Güney Kore turlarının da vazgeçilmezi. Dinlenmek, şirket çalışanlarınızla hem toplantı hem de keyif yapmak ve yeni yerler görmek için bütçe dostu ve harika bir yer arıyorsanız, sizler için listelediğimiz Busan’daki kaplıca ve spa merkezlerine mutlaka bir göz atın.




• Spa Land Centum City

Dünyanın en büyük mağazası olan Centum City'de bulunan Spa Land, Busan'ın en büyük ve en ünlü spası olarak biliniyor. Başlangıçta bir su parkı olarak tasarlanmış olmasına rağmen, işçilerin binanın yapımı esnasında yeraltı kaplıcalarını keşfetmesi sonucunda tüm planlar değişti. Spa Land, doğal kaynak suyu ile beslenen 20'den fazla kaplıcaya sahip olmakla birlikte aynı zamanda her biri benzersiz iyileştirme yöntemleri sunan çok çeşitli temalı odalar ile de ziyaretçilerini büyülüyor. Örneğin SEV Odası’nda bazı hastalıklara iyi gelen elektronları üretilirken, Wave Dream adlı odada ise ziyaretçiler su dalgalarını izleyerek stres atıyor.

• Hur Shim Chung
Hur Shim Chung (ayrıca Heosimcheong olarak da bilinir), Busan'ın Dongnae bölgesinde bulunan en eski kaplıcalardan biri ve yakın tarihli birkaç yenileme sonrasında 3.000 kişilik en büyük otellerden biri haline geldi. Tesis, kelimenin tam anlamıyla "kişinin aklını temizle" sloganıyla yola çıkmış ve kaplıca banyolarının iyileştirici gücü sayesinde ziyaretçilerin hem vücut hem de akıl sağlığını iyileştirmeyi amaçlıyor. Uzun Ömür Banyosu, Mağara Banyosu ve Açık Banyo gibi 40'tan fazla farklı banyosu ile herkes için bir şeyler var.



• Haeundae Spa Merkezi

Halmaetang (Büyükanne Küveti) adıyla açılan fakat günümüzde Haeundae adıyla devam eden bu spa merkezi, bir zamanlar cilt hastalıklarından artrite kadar çeşitli hastalıkları iyi gelen maden suyu ile ünlü. Ancak 2003 yılında yenilenmesinden bu yana özel bir spa deneyimi isteyen ziyaretçilerin favori bölgesi oldu. 24 saat açık olan kompleks üst düzey standartlar ve spa olanakları sunuyor. Sadece Busan değil, tüm Güney Kore’de adından sıklıkla söz ettiren Haeundae, Busan turunuzun unutulmazlarından olacak. Ekonomik oluşu ve plaj yakınında elverişli konumu ilegerçekten de dört dörtlük bir diyebiliriz.

• Dongnae Outdoor Footbath
Kuzey Busan'daki Dongnae Bölgesi, kralların ve aristokratların sıcak kaynaklar için alanı ziyaret ettiği söylenince Silla hanedanından da önemli kişiler buraya gelmeye başlamış. 2005 yılında Dongnae Bölge Bürosu tarafından açılan açık hava terastaki bu spa merkezi, halkın ücretsiz olarak yararlanabilmesi için her gün yaklaşık 25 ton sıcak su kaynağı pompası yapıyor. Suyun sağlığaiyi geldiği biliniyor ve romatizma, nevralji, artrit ve dolaşım bozukluklarını hafiflettiği düşünülüyor.

• Hotel Aqua Palace
Aynı adı taşıyan bir otelle işbirliği içinde faaliyet gösteren Aqua Palace, bölgedeki tek sahil su parkı ve 90 metre uzunluğundaki su kaydırağı, dalga havuzu,800 metrelik su ile doldurulmuş çeşitli havuzlara sahip. Yılın herhangi bir zamanında bu tesise gidebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.



• Hill Spa

Güney Kore gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri de Hill Spa. Eskiden Vesta Spa olarak bilinen bu merkez, yıllar boyunca Busan Uluslararası Film Festivali boyunca kentte için uygun fiyatlı bir yer arayan turistlerin popüler bir mekanı haline geldi. Jjimji lbang'ın tesislerinin en popüler olanı, Haeundae Plajı ve Gwangan Köprüsü'nün panoramik manzarasını sunan açık hava kaplıcaları. Havanın açık olduğu bir günde Japonya'nın Tsushima Adası'na kadarını görmeniz mümkün.

• Haeundae Hot Spring Footbath
Busan’ı turlamakla geçen uzun bir günün ardından yorgun bacaklarınızı dinlendirmeniz mi gerekiyor? Bunu yapmak için Haeundae Plajı Turist Bilgilendirme Merkezi yakınında bulunan halka açık ayak banyosundan daha iyi bir yer yoktur. 80 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip olan bu ayak banyosu, Busan'ın en popüler plajının güzel manzaralarını izlerken arkanıza yaslanın ve anın tadını çıkarın.