Magazin
04 Kas 2017 10:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:14

Grup Abdal'da kavga bitmiyor! 'Beni ölümle tehdit etti'

Grup Abdal ile 2011 yılında grup ile yollarını ayıran Haluk Tolga İlhan arasındaki isim kavgası büyüyor

Halk müziği parçalarını kendi tarzıyla yorumlayan Grup Abdal, 2011 yılında grubun solisti Haluk Tolga İlhan ile yollarını ayırdı. Grup ile  Haluk Tolga İlhan isim konusunda mahkemelik oldu.

Grup, kendilerinden ayrılan Haluk Tolga İlhan'ın 28 Ekim'de İzmir'de grubun menajeri Erhan Taş'ı yumrukladığını ileri sürürek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yaşadığı saldırıyla ilgili konuşan Erhan Taş, 28 Ekim'de sanatçı İlkay Akkaya'nın konseri nedeniyle İzmir'de olduklarını belirterek, olayı şöyle anlattı:

"Otele giriş yapmıştık, lobideydik. 14.30 sıralarında Haluk Tolga İlhan geldi. Bizim ekipten birini tanıyormuş. Ekibimizden bir arkadaşımız gidip selam verdi. Beni gösterdiğini gördüm. Kapının önünde telefonla konuşuyordum. Peşimden gelmiş. Arkamdan seslendi, telefonu kapatınca dönüp yanına gittim. 'Sen benim arkamdan konuşuyormuşsun' dedi. Gözümde güneş gözlüğü vardı. Vurabileceği aklımdan geçmedi. Ne olduğunu anlamadan yumruk attı. Kalabalık toplanınca kendini haklı çıkarmak için küfür ettiğimi söyledi. Sonra otelin karşısındaki bir mekana sığındı. Polis çağırdık ama onlar gelmeden kaçtı. Organizatörü de uyarmıştım böyle bir durum olabileceği ile ilgili. Bana böyle saldırdıktan sonra konsere çıktı."

Erhan Taş, göz çukurunda kırık olduğunu ve önümüzdeki hafta ameliyat olacağını ifade ederek, "Görme yetimde bir sıkıntı yok ama gözümü yukarı aşağı hareket ettiremiyorum. Sağ gözüm ile sol gözüm arasında orantısızlık var" dedi.

Grubun kurucusu Ali Ekber Kayış da, 2011'de grubun bilinir olduğunu ve albüm yayınladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"İlk 3 şarkımızı sosyal medyada yayınladık. İlgi gördü. 2011 Ocak ayında da albüm yayınladık. 1 ay sonra tartışma sebebiyle solist olan Haluk Tolga İlhan ile yolumuzu ayırdık. O günün ertesinde grubun ismiyle ilgili patent başvurusunda bulunmuş. Biz de dava açtık kendisine. 3-4 yıl sürdü, sonunda biz kazandık. Dava devam ederken şansı olmadığını görünce 'İsmimi kullanarak konser yapıyorum' demek için Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak kimlikteki isminin önüne 'Abdal'ı ekletmiş. Davayı kazandıktan sonra bu ismi kullanarak konser vermemesi için kendisine ihtar çekildi, ancak o devam etti."


Haluk Tolga İlhan

Haluk Tolga İlhan ise bir açıklama yaparak bu iddiaları reddetti.

Haluk Tolga İlhan'ın açıklaması:

"Ali Ekber Kayış’ın menajerliğini üstlenen Erhan Taş’ın son iki yıldır etkinliklerimi, konserlerimi engellemek için her yere telefon açarak hakkımda hakaretler ettiğini, küçültücü, aşağılayıcı ve karalayıcı ifadeler kullandığını, tehditler ile yıldırma politikası benimsediğini belirtmeliyim. Kendisi ve Ali Ekber Kayış tüm konser düzenleyenleri beni engellemek üzere aradığı için, tüm organizatörler bu duruma şahittir. Uzun yıllardır devam eden, Erhan Taş ve Ali Ekber Kayış’ın sistematik saldırıları bugünkü tablonun sebebidir. Beni İzmir Cumhuriyet Bayramı konserim öncesi mağdur ettikleri gibi, bir de mağdur olan taraf gibi demeçler vermektedirler. Zira konserden birkaç gün önce organizasyonu düzenleyenleri arayıp Erhan Taş’ın yine hakkımda hakaretler ettiğini öğrendim.

'SANATSAL KİŞİLİĞİMİ KÜÇÜLTMEK İÇİN YAPILAN SİSTEMLİ BİR SALDIRI'

Erhan Taş’ı İzmir’de Cumhuriyet konserim öncesi otelde görünce, diyalog kurmak ve neden yıllardır bana bu şekilde davrandığını sormak, bir sorun var ise karşılıklı konuşmak için kendisinin yanına gittim. Her seferinde yanıt vermeyince, otelin dışına çıktığında ben de çıkarak, “telefon görüşmenin bitmesini bekliyorum” dedim, telefonu kapatınca, neden hakkımda hakaret ve küfürler ettiğini sordum; o da bu soruma karşılık ağza alınmayacak hakaretler ve küfürlerle yanıt verip, bana saldırmaya çalışınca ben de kendimi savundum. Kendisine arkasından yanaşıp, kalleşçe saldırmışım ve daha önce beni görmediği, küfür etmediği gibi ifadeler tamamen yalandır, çevre ve otel kameralarında benim son derece barışçıl yaklaşımım, diyalog kurmak için defalarca yanına gidip gösterdiğim çaba görülecektir. Erhan Taş, olay sonrası ağza alınmayacak küfürlerini sıralamaya devam etti, buna da orada bulunan tüm müzisyenler, taksi durağı ve kafe çalışanları şahittir. Kendi terbiyesizliği ve küfürlerini inkar ederek, masum bir insana saldırmışım görüntüsünün yaratılmaya çalışılması tamamen Ali Ekber Kayış’ın demecinde de duyurduğu yeni albümünün reklam çalışması ve benim sanatsal ve siyasal kişiliğimi küçültmek için yaratılan sistemli bir saldırı ve itibarsızlaştırma projesidir.

'BENİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ'

Olay sonrası bir kafeye sığındığım iddiası tamamen yaşadığı psikolojik ve fiziksel travmanın sonucu diye düşünüyorum.  Zira kendisi o kadar çirkin küfürler etmiştir ki taksi durağı ve kafe çalışanları dahi yaşam alanlarında sarf edilen bu hakaretlere dayanamayarak kendisi ve yanındakileri uzaklaştırmıştır. Beni öldürmekle, yaşatmamakla tehdit etmiştir. Ben ise tartışma sonrası otelin önünde dakikalarca bekledim, belirttiği gibi herhangi bir yere sığınmadım, o süreçte de kendisi otelde saklanmaktaydı. Kamera kayıtlarında görülecektir."