Magazin
15 Şub 2018 16:07 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:01

Gözyaşları sel oldu! Nuray Hafiftaş son yolculuğuna uğurlandı!

Uzun süredir mücadele ettiği kansere yenilerek dün öğle saatlerinde hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Yakalandığı kalın bağırsak kanserinin akciğere sıçramasıyla durumu daha da ağırlaşan ve dün hayata gözlerini yuman 53 yaşındaki sanatçı Nuray Hafiftaş, gözyaşları ve dualar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Hafiftaş’ın cenaze namazı Şişli Teşvikiye Camii'nde kılındı. Ünlü sanatçı, Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi. Merhum sanatçıyı son yolculuğunda sanatçı dostları, siyaset dünyası ve yakın çevresi yalnız bırakmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, merhum sanatçının annesi Gül Hafiftaş’ın yanına giderek başsağlığı diledi. Anne Gül Hafiftaş ve babası Sevdakar Hafiftaş, sağlık sorunları ve soğuk hava koşulları nedeniyle taziyeleri araç içerisinde kabul etti.

Cenaze töreninde sanat dünyasından; Seren Serengil, Yaşar İpek, Ahmet Selçuk İlkan, Metin Şentürk, Zara, İzzet Yıldızhan, Ferman Toprak, Hakan Peker, Tarık Mengüç, Selami Şahin, Orhan Gencebay gibi isimler sanatçıyı son gününde yalnız bırakmadı.

Ahmet Selçuk İlkan duygularını, “Çok genç yaşta kaybettik. Bunu kabullenmek çok zor. Mukadderat… Allah onu cennette en güzel şekilde kucaklasın inşallah. Türküler onun yoldaşı olsun” diyerek ifade etti. İzzet Yıldızhan da, “Allah mekanını cennet eylesin. Söylenecek söz çok yok. Hastanede son zamanlarında bile bana ‘Hayvanlarıma kim bakacak?’ diye soruyordu” dedi.

Cenazede gözyaşlarına hakim olamayan Zara, “Yaramaz çocuk gibi hastaneden kaçmak istiyordu. Tekerlekli sandalyede ağrıdan titreyerek o mavi güzel gözleriyle bana bakması aklımdan çıkmıyor. Teselli eden tek şey ağrıları artık dindi” açıklamasını yaptı.




DAĞ GİBİ EVLADIMI YİTİRDİM

Usta sanatçı Orhan Gencebay şöyle konuştu: “Sazıyla sözüyle insanların sevgisini kazanmış bir kardeşimizi son yolculuğuna uğurlamaya geldik. Allah mekanı cennet eylesin.”

Merhum sanatçının annesi Gül Hafiftaş ise “Dağ gibi evladımı kaybettim. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah yavrumun makamını cennet etsin” demekle yetindi.



SANATÇILAR ACILARINI PAYLAŞTI

Cenazeye katılan sanatçı Alişan, “Dünya tatlısı, çok büyük bir sanatçıydı. Çek erken gitti” dedi.

Orhan Genebay ise son derece üzgün olduğunu belirterek, “Nuray’ımızı kaybettik” şeklinde konuştu.

Güçlükle konuşan Müşerref Akay ise “O sevgi insanıydı ve biz onu sevgililer gününde kaybettik” dedi.

İzzet Altınmeşe, “Gelmek istemediğimiz bir yerdeyiz ama mecburuz. Biz burada görevimizi üzülerek yaptık” şeklinde konuştu.

NUMAN KURTULMUŞ TABUTA OMUZ VERDİ

Cenaze namazından Gürsel Tekin, Numan Kurtulmuş, Güray Hafitaş yan yana saf tuttu. Namazın ardından Bakan Kurtulmuş tabuta omuz verdi. Hafitaş’ın tabutu kalabalığın arasında gözyaşları içinde cenaze aracına taşındı. Sevenleri tabutun üzerine karanfil attı. Hafiftaş Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.



Nuray Hafiftaş: Hayatım bir anda tepetaklak oldu

Kanser olduğunu öğrenen Nuray Hafiftaş yaşadığı zor günleri şu sözlerle anlatmıştı: Hayatım bir anda tepetaklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum.

Nuray Hafiftaş kimdir?

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 tarihinde Ardahan ilinin bir ilçesi olan Çıldır'da doğdu. İlkokul eğitimini Taksim’de tamamladıktan sonra İTÜ ( İstanbul Teknik Üniversitei) Devlet Konservatuvarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuvarı İcra Heyeti'nde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı, aynı yıl İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran Türk halk müziğinin usta ismi, 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Müzik kariyerinin yanı sıra naif kişiliğiyle milyonlarca insanın kalbini fethetmeyi başaran Nuray Hafiftaş’ın Bilal Ercan'la beraber "Çifte Yürek" adlı halk müziği programı sunuculuğu da çalışmaları arasında bulunmaktadır.

Nuray Hafiftaş'ın Türk halk müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri.

2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulduğu duyurulmuştu.