Gündem
25 Oca 2013 17:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

GÖZALTINA ALINAN İKİ ÜNLÜ SERBEST BIRAKILDI

İstanbul'da bu sabah gerçekleştirilen narkotik operasyonunda gözaltına alınan iki sanatçı serbest bırakıldı

Yapılan operasyonda 20 kilo esrar, 500 gram kokain ve bir miktar bonzai adlı uyuşturucu ele geçirildiği öğrenildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 ay önce sokaklarda uyuşturucu satan bir şebekeyi takibe aldı. Yapılan takip neticesinde sokak satıcılarının bazı ünlü isimlerle de irtibat kurduğu belirlendi. 9 aylık çalışmanın neticelenmesinin ardından operasyon startı veren narkotik polisi, İstanbul’da başta Beşiktaş ve Şişli olmak üzere 8 ilçede operasyon düzenledi. 45 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda evlerde yapılan aramalarda 20 kilo esrar, 500 gram kokain ve bir miktar bonzai ele geçirildi.

ÜNLÜ İSİMLERDE GÖZALTINA ALINDI

Polisin yaptığı operasyonda sanat dünyasından bazı ünlü isimlerde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, asıl adı Yüksel Venedik olan şarkıcı Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Cemal Hünal, 2011 Miss Turkey 2’nci güzeli Gizem Karaca, Ergün Taş, Selen Katırcıoğlu, Kaan Turgut ve yönetmen Hüseyin Orçun Belli de yer aldı.

ADLİ TIP’ A GÖNDERİLDİ

Gözaltına alınan şüpheliler sabah Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sona İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler, testler için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

HEPİMİZ BURADAYIZ

Ünlü oyuncular emniyetten çıkışta basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mikrofon uzatılan oyuncuların bir kısmı sessiz kaldı. Adli Tıp Kurumu’na ilk sevk edilen Cenk Eren, yüzünü kapatırken Cemal Hünal, “ Bilgimize başvuracaklarmış. Biz de bilmiyoruz ne olduğunu" dedi. Selen Katırcıoğlu’na bir basın mensubunun ne için buradasınız sorusuna “ Hepimiz buradayız bilmiyorum" dedi. Katırcıoğlu uyuşturucu kullanıyor musunuz sorusuna ise “ Hayır" yanıtını verdi. Çağatay Ulusoy ise, “ İfade verip gideceğim" diye konuştu. Basın mensuplarının yoğun ilgisi karşısında Ulusoy “ arkadaşlar tamam, sabahtan beri burada uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

EREN VE HÜNAL SERBEST
 
Cenk Eren ve Cemal Hünal, Emniyet’teki sorgularının ardından kan, tükürük ve kıl örneklerinin alınmasından sonra Adli Tıp Kurumu’ndan serbest bırakıldı. Eren ve Hünal’ın içici oldukları belirtilerek savcılık talimatıyla salıverildikleri belirtildi.

Cenk Eren emniyetten ayrılırken, "Suçsuzdum serbest bırakıldım; akşamda konser vermeye gideceğim" derken Cemal Hünal ise , "Suçsuzdum serbest kaldım, evime gidiyorum" dedi. Hünal’ın avukatı ise dosyanın gizliliği olduğunu ileri sürerek gazetecilere açıklama yapmadı.