Gündem
26 Tem 2016 14:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:25

Gözaltı listesinde adı vardı! Hürriyet'ten ayrılan o isim nereyle anlaştı?

FETÖ bağlantısı dolayısıyla 42 gazeteciye gözaltı kararı çıkarılmıştı...

Ekim 2015'te Hürriyet'teki Dijital Medya Grup Koordinatörlüğü görevine son verilen ve ardından Hürriyet'le tamamen yolları ayrılan gazeteci Bülent Mumay, BirGün gazetesiyle el sıkıştı.

BirGün'ün yazar kadrosuna dahil olan Mumay'ın ilk yazısı bugün yayınlandı.

Mumay, ilk yazısını Twitter'dan "Malum vaziyetten önce @BirGun_Gazetesi ile el sıkışmıştık. Kısmet bugüneymiş, işte ilk yazı" notuyla takipçileriyle paylaştı.

Gözaltı listesinde adı geçen gazeteciler...(GALERİ)

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında medyaya yönelik başlatılan operasyonlarda gözaltına alınacak gazetecilerin yer aldığı 42 kişilik listede Mumay'ın adının da geçmesi büyük tepki toplamıştı.

İşte, Mumay'ın ilk yazısı:

"Amentü ile başlayalım.

#DarbeyeHayır.

Hatta el yükselterek devam edelim. #DarbeyeDiktayaNokta. Tankın üzerine çıkmak bir tarafa, altına yatanları, namluların üzerine yürüyen yurttaşları asla unutmayacağız. Bu toprakların biraz cömertçe yetiştirdiği, yakın tarihin en karanlık gecesini yaşatan alçakları da...

Ama unutmamız gereken bir şeyler var. Eğer bir milada ihtiyacımız varsa, bundan böyle ıssız bir adaya düşerken bile yanımıza almamamız, lügatimizden çıkarmamız gereken bir şey var: Ö-te-ki-leş-tir-mek."

Yazının tamamını okumak için tıklayın...



BÜLENT MUMAY KİMDİR?

1997-2000 yılları arasında Hürriyet’te düzeltmen ve redaktör olarak gazeteciliğe başlayan Mumay, 2000 yılında Türkiye’nin ilk haber portalı NTVMSNBC’de editör olarak görev yaptı.

2002-2005 tarihleri arasında Hürriyet Gazetesi’nde yazı işleri editörü olarak çalışan Mumay, 2005-2010 yılları arasında Hürriyet’in Avrupa ve ABD baskılarından sorumlu Yurtdışı Yayınlar Müdürlüğünü üstlendi.

2010-2012 yılları arasında yenilenen Radikal Gazetesi’nin Yayın Koordinatörü olarak görev yaptı.

Mayıs 2012-Ocak 2014 arasında Hürriyet Gazetesi’nin Web Koordinatörlüğü yaptı. Ocak 2014'te Hürriyet Grubu'nun Dijital Medya Koordinatörü olarak atandı.

Hürriyet'te Dijital Medya Koordinatörü olarak görev yapıyordu. Dijital Medya Grup Koordinatörlüğü görevinden alınan Bülent Mumay'ın, Hürriyet'le yolları tamamen ayrıldı.