Gündem
31 Tem 2017 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:01

Google, yapay zekalı gazeteci geliştiriyor

Yapay zeka nedeniyle işlerini kaybetme riski yaşayanlar arasına gazeteciler de katıldı.

Google’ın, internetten topladığı bilgileri belli bir şablona oturtarak haber yazacak bir robot geliştirmek için 800 bin dolar yatırım yapması, gazeteciler için de yolun sonuna gelindiğini işaret ediyor.

Günde 30 bin haber yazabilecek olan robotun, farklı konularda yayın yapan haber siteleri için düşük maliyetle içerik üretmeyi hedeflediğinin altı çiziliyor.

Yapay zeka konusundaki en büyük korkulardan biri, bu yeni ve bağımsız zekanın, insanlardan habersiz gizli işler yürüterek birgün insanlara rakip hatta düşman olması. Bu tür bir gelişmenin gerçek olabileceğine dair ilginç bir ...

Gazeteci robot, internette belirlenmiş kaynaklardan ve sosyal medyadan oluşturduğu bilgileri derleyerek, haber oluşturacağı vurgulanıyor ancak haberleri detaylandırmak ve habere dair öyküyü derinlemesine incelemek için yeniden gazetecilere ihtiyaç duyulacağı da hatırlatılıyor. Ayrıca, yapay zekalı gazetecilerin, internette kasıtlı olarak yayılacak sahte haberlerle yanıltılabilme riskinin de yüksek olduğu belirtiliyor.