Gündem
21 Eki 2014 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Google ünlülerin çıplak fotoğraflarını silemiyor

Dünyaca ünlü yıldızların çıplak fotoğraflarının internete sızmasıyla birlikte dünya ayağa kalkmış ve ünlülerin avukatları Google'dan bu görüntülerin kaldırılmasını istemişti...

Ünlülerin iCloud hesaplarının hack'lenmesiyle birlikte pek çok önemli ismin fazlasıyla özel görüntüleri telefonlarından alınarak internete servis edildi. Hacker'lar bunun için farklı siteleri kullanarak fotoğrafları tek bir günde değil, yavaş yavaş yaymaya başladı. Fotoğrafların sosyal medyada da hızla yayılmasıyla birlikte Google'a tepki gösteren ünlülerin avukatlarından Marty Singer, Google'dan derhal arama sonuçlarından bu tip fotoğrafların temizlenmesi gerektiğini, aksi halde 100 milyon dolarlık bir davanın söz konusu olacağını kaydetmişti.

Ancak aradan haftalar geçmesine karşın özellikle Jennifer Lawrence'ın fotoğrafları internette yayılmaya devam etti. Google, arama sonuçlarından fotoğrafların yayıldığı internet sitelerini bir bir kaldırırken, hacker'lar ise misilleme olarak alan adını değiştirerek arama sonuçlarında yer almaya devam etti.

Google sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu tip binlerce fotoğrafın saatler içinde yayından kaldırıldığını belirtti.

Ancak sözcünün bu açıklamasına karşın Lawrence dahil ünlülerin iCloud'dan sızan görüntülerine halen arama sonuçlarından ulaşılabiliyor olması ise kafaları karıştırmıyor değil.

Bakalım Google bu görüntülerden tamamen nasıl ve ne zaman kurtulabilecek?