Gündem
21 Eyl 2014 00:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Google kesenin ağzını açtı

YouTube, rakiplerinin son dönemdeki hamlelerinden sonra en popüler paylaşımcılarını kaybetmemek için yeni bir strateji oluşturdu.

Google, YouTube'un en büyük yıldızlarından bazılarına yeni fikirler geliştirmelerine yardımcı olmaları için ödeme yapacağını duyurdu. Bu adım Facebook ile ünlü kişiler konusundaki rekabetin kızışmasından sonra geldi.

YouTube Başkanı Alex Carloss’un resmi YouTube blogunda paylaştığı habere göre Google YouTube’daki ünlü isimlerin yeni video projelerini finanse edecek. Carloss, blog yazısında projenin detaylarını vermezken teknoloji haberleri portalı Re/code, Google’ın “yüksek kalite" içerik için milyonlar harcamaya hazır olduğunu bildirdi.

YouTube’un kısa videolar yerine yıldızların şöhretlerini artırmalarına yardımcı olacak yeni formatlar arayışında olduğu söyleniyordu. Re/code’a konuşan bir yapımcı,   YouTube’un Hollywood’daki yapımcılara 10 bölümlük bir dizi için altı sıfırlı rakamlar teklif ettiğini söyledi.

Google’ın kesenin ağzını açma hamlesi rakiplerinin en popüler kullanıcılarını kapmaya çalışma çabalarına tepki olarak nitelendirildi. Facebook’un YouTube kullanıcılarını YouTube yerine Facebook'ta video paylaşmaya ikna etmek için uzman bir ekip kurduğu bildirilmişti. Şirket ayrıca video paylaşımcılarına, Facebook’da kalmaları kaydıyla videolarının yapımına ve seyirci artırma konusundaki çalışmalara finansman sağlayacağını belirtmişti.